Næste udsendelse: 23:10 Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)

TV i dag

 • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 23:10Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
 • 23:35Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 01:05Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
 • 01:30Krimimessen: Leif Davidsen (G)Leif Davidsen har skrevet en række krimier, der foregår i Østeuropa. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 med vært Brian Christensen fra TV2 Bornholm.
 • 01:55Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:30Mens du sover (9:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:00Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aars, Viborg, Varde, Stege, Tange og Marstal.
 • 03:55På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 04:30Nationalpark Thy (31:52) (G)Hvad har virket i kampen mod hybenroserne? Vi er med eksperterne på klitheden for at se resultatet.
 • 05:00Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.

Van Sabben: Anlægsbevilling er dybt ulovlig

Styregruppen har brugt af en pulje på en halv million kroner, uden at det har været politisk godkendt. En handling der deler vandene hos de bornholmske politikere.
Torsdag aften kom det frem, at der er blevet brugt penge til at samle børne- og ungeområdet på Ullasvej i Rønne. Anlægningsbevillingen på den halve million blev godkendt af styregruppen, men blev aldrig politisk godkendt.
En handling som er ulovlig, men som deler vandene hos de bornholmske kommunalbestyrelsesmedlemmer.

- Jeg forstår slet ikke, hvordan det kan lade sig gøre. Det er for mig fuldstændig ubegribeligt, siger Kirstine van Sabben.

Også Leif Olsen er utilfreds med styregruppens handling.

- Det er en fejl, der ikke må ske. Vores direktion har iværksat nogle tiltag for at forhindre, at sådan noget ikke kommer til at ske igen. Og det har jeg faktisk tillid til, siger han.

Der har tidligere været en lignende sag, hvor styregruppen brugte halvanden million kroner uden politisk godkendelsen. Det er derfor ikke første gang, at det sker.

- Man skal lige huske på, at vi har en hel masse sager, hvor det ikke sker. Der er ikke nogen undskyldning for det, men det er en fejl, uddyber Leif Olsen.

Det er Kirstine van Sabben dybt uenig i.

-Selvfølgelig kan man komme til at lave fejl, men det her er altså alvorlige og store fejl. Det er et brud på loven, siger hun.

Utilfredsheden er dog ikke at finde hos Morten Riis. Han mener ikke, at styregruppen har lavet en fejl.

- De penge som er blevet brugt i den styregruppe har været budgetteret til den opgave. Derudover har det været sommerferie, så i det her tilfælde synes jeg, det er acceptabelt, at de ikke har afventet det politiske mandat.

Kommunalpolitikkerne har nu givet en efterbevilling på de 500.000 kroner. Noget, som de i økonomiudvalget har været nødsaget til at gøre.

- Pengene er jo blevet brugt, så vi har været nødt til at skulle give en efterbevilling på en halv million kroner. Jeg synes det er så pinligt, at det kan forekomme, siger Kirstine van Sabben.

Du kan høre mere om sagen i aftenens nyheder klokken 19:30.

Aktuelle programmer på Play