Næste udsendelse: 23:10 Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)

TV i dag

 • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 23:10Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
 • 23:35Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 01:05Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
 • 01:30Krimimessen: Leif Davidsen (G)Leif Davidsen har skrevet en række krimier, der foregår i Østeuropa. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 med vært Brian Christensen fra TV2 Bornholm.
 • 01:55Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:30Mens du sover (9:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:00Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aars, Viborg, Varde, Stege, Tange og Marstal.
 • 03:55På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 04:30Nationalpark Thy (31:52) (G)Hvad har virket i kampen mod hybenroserne? Vi er med eksperterne på klitheden for at se resultatet.
 • 05:00Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.

Kommunen korrigerer tal i sag om bevilling

Bornholms Regionskommune er ikke enig i den fremstilling TV 2/Bornholm har skrevet om i sagen om et forbrug på 500.000.-, uden pengene var bevilliget af politikkerne.
Efter gentagne henvendelser i løbet af dagen, har kommunen kort før deadline, fremsendt en mail til TV 2/Bornholm, hvor man tilbageviser nogle af påstandene i sagen.

Man erkender dog, at der er brugt penge, der ikke var bevilliget, men ikke at tallet er 500.000.-kr. Tallet er derimod 217.770.- kr. Resten af beløbet var ikke brugt, da fejlen blev opdaget, skriver kommunikationskonsulent hos Bornholms Regionskommune, Gitte Bisse Bertelsen, på vegne af Driftschef hos Ejendomme og drift, Bjarne Preund Poulsen.

Derudover mener man, at der er nogle teknikaliteter, hvor præcisionen kunne være bedre. Noget vi netop gerne ville have undersøgt, men ingen fra kommunen har ønsket at stille op i dag.

For fuldstændighedens skyld bringer vi her derfor den mail vi modtog fra Bornholms Regionskommune klokken 17:03.

- Ejendomsservice har fået en bevilling på 500.000 kr. til brug for en foranalyse i forhold til at samle børne- og ungeområdet på Ullasvej. Der er tale om to forskellige sager. Bevillingen har intet med Snorrebakken at gøre.

- Mail fra Claus Stensgaard er derfor heller ikke sendt til Styregruppen for Snorrebakken, men til bygningsgruppen i ejendomsservice.

- Der er ikke brugt 500.000 kr. af bevillingen, men 217.770 kr. på analysen. Resten af de 500.000 kr. står stadig på kontoen.

- Pengene var bevilliget politisk, ikke indefrosset, men forudsat anvendt. Der, hvor der er blevet begået en fejl, er at ejendomsservice ikke fik sørget for at få frigivet pengene fra anlægsbudgettet. Den fejl er erkendt, og sagen blev bragt op til politisk behandling og er anbefalet godkendt af NMU og ØEPU til godkendelse på torsdag af kommunalbestyrelsen.
(Det fremgår af sagen, som kan ses på brk.dk, når sitet atter er oppe).

I kan se vores artikel på linket herunder

Aktuelle programmer på Play