Næste udsendelse: 23:10 Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)

TV i dag

 • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 23:10Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
 • 23:35Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 01:05Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
 • 01:30Krimimessen: Leif Davidsen (G)Leif Davidsen har skrevet en række krimier, der foregår i Østeuropa. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 med vært Brian Christensen fra TV2 Bornholm.
 • 01:55Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:30Mens du sover (9:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:00Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aars, Viborg, Varde, Stege, Tange og Marstal.
 • 03:55På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 04:30Nationalpark Thy (31:52) (G)Hvad har virket i kampen mod hybenroserne? Vi er med eksperterne på klitheden for at se resultatet.
 • 05:00Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.

Kritik af spareforslag

Bornholms Regionskommune skal finde besparelser i omegnen af 60 millioner kroner. Politikernes spareforslag bliver i dag mødt med kritik
Lige nu bliver der rundt på Bornholm kigget alvorligt på politikernes nye spareforslag. På undervisnings- og ældreområdet mener man, at nogle spareforslag rammer for hårdt:

-Altså rengøring hver sjette eller ottende uge med gulvvask - det er uhygiejnisk, det er simpelthen ikke i orden, siger Erik A. Larsen, formand for Bornholms Ældreråd.

Ældrerådet peger også på klippekortssystemet, der hjælper ældre lidt ud af hjemmet, og hjælp så de ældre spiser nok, som områder man helst ikke skal spare meget på.

Børn og unge bliver også ramt af spareforslag, mener lærerforeningen:

-Det værste punkt er efter min mening, at man laver salamimetoden: Man skærer simpelthen bare 10 lærerstillinger og en børnehaveklasseleder og sparer på undervisningstiden, siger Christian Faurholdt Jeppesen, formand for Bornholms Lærerforening.

Lærerforening er dog klar til at se med milde øjne på et par af politikernes spareforslag - blandt andet det følgende:

-Der er sat nogle ekstra midler af for at lave den her genopretningsplan for Bornholms folkeskole, og jeg ser det som om, at man vil sætte den på pause. Fair nok, siger Christian Faurholdt Jeppesen.

Ældre Rådet er også til at snakke med angående et par forslag - blandt andet omkring rehabiliteringsindsatsen:

-Den har vi været skeptisk overfor hele tiden, siger Erik A. Larsen, formand for Bornholms Ældreråd.

Spareforslagene er i høring frem til 24. september, og Kommunalbestyrelsen tager hul på budgetforhandlingerne 1. oktober.

Aktuelle programmer på Play