Næste udsendelse: 23:10 Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)

TV i dag

  • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 23:10Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
  • 23:35Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 01:05Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
  • 01:30Krimimessen: Leif Davidsen (G)Leif Davidsen har skrevet en række krimier, der foregår i Østeuropa. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 med vært Brian Christensen fra TV2 Bornholm.
  • 01:55Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
  • 02:30Mens du sover (9:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
  • 03:00Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
  • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aars, Viborg, Varde, Stege, Tange og Marstal.
  • 03:55På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
  • 04:30Nationalpark Thy (31:52) (G)Hvad har virket i kampen mod hybenroserne? Vi er med eksperterne på klitheden for at se resultatet.
  • 05:00Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.

MENY klimauddanner sit personale

Som den første supermarkedskæde i Danmark, vil MENY fremover klimauddanne sit butikspersonale og sine indkøbere.
Det er vigtigt for MENY, at melde sig ind i klimakampen. Derfor vil de nu uddanne sit personale til blandt andet at kunne rådgive kædens kunder om klimaaftryk på forskellige fødevarer.

De vil også gøre en indsats for at uddanne personalet til, hvordan man som forbruger kan tage klimahensyn, når man handler dagligvarer og laver mad, det skriver MENY i en pressemeddelelse.

- Vi ved, at rigtig mange forbrugere gerne vil lægge deres forbrug om i en mere bæredygtig retning, men som det også fremgår af en stor undersøgelse som YouGov har gennemført for Fødevarestyrelsen i juli måned 2019, siger mere end halvdelen af forbrugerne, at de ikke har viden nok til at træffe mere bæredygtige fødevarevalg i butikkerne, det udtaler kædedirektør i MENY, Kenneth Pedersen.

Og kædedirektøren fortsætter:

- Med vores position som det førende fødevaremarked i Danmark, er det naturligt, at vi tager teten her.

Det er et ønske om at hjælpe sine kunder gennem rådgivning, eksempelvis om, hvordan de kan minimere madspild i hjemmet, og i højere grad at indrette varevalg, butikker og skiltning så det bliver lettere at vælge mindre klimabelastende varer.

Parallelt med klimauddannelsen vil MENY også gøre en indsats for at reducere madspild i butikkerne.

- Vi har igennem det seneste halve år, med succes, testet en it-drevet løsning, Whywaste, der hjælper vores butikker med at minimere madspild. Og i nogle kategorier er det lykkedes så godt som helt at eliminere madspild, udtaler kædedirektør i MENY, Kenneth Pedersen.

Der vil også blive gjort en klimaindsats med skiltning og information på sociale medier, udfasning af visse særligt klimabelastende varer, nye emballager og pakningsstørrelser, ligesom indsatsen for at reducere butikkens CO2 forbrug fortsættes.

De nye klimatiltag vil gælde i alle MENYS butikker rundt om i Danmark.












Aktuelle programmer på Play