Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Uvisheden om Hallegaard frustrerer producenter

Leverandøre af frilandsgrise stopper højest sandsynligt, hvis slagteriet på Hallegaard ikke fortsætter
Dyrlæge Bente Johansen og svineproducent Lennart Westh har leveret grise til Hallegaard Gårdslagteri. Den annoncerede konkurs på Hallegaard, og den efterfølgende lukning af dørene, har sat begge i en svær situation.

Et er, hvad Bente Johansen og Lennart Westh lige nu har i klemme økonomisk - noget andet er fremtiden for produktionen af frilandsgrise på Bornholm:

- Jeg er ikke interesseret i, at mine grise skal sendes over vandet for at blive slagtet. Og det vil sige: Jeg har ikke mulighed for næste år at lave grise på friland, hvis ikke de kan slagtes på Bornholm, siger Bente Johansen.

Og slagteriet skal kunne mere end kun at slagte. Lennart West leverer gerne frilandsgrise til slagteriet i fremtiden, men slagteriet skal stå for salg af kødet:

- Jeg har produceret grisene og solgt dem til Hallegaard, og så har de stået for slagtning og salg. Og jeg kan fortsætte med mit, men de skal have styr på deres del af det. Og så længe de ikke har det, så kan vi ikke fortsætte, siger Lennart Westh.

Aktuelle programmer på Play