Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Rollespillere i live på grund af magisk tirsdag

Foreningen Kompagni Gottheim holder magiske aftener, hvor de laver rollespilsaktiviteter. Ud over det plejer fællesskabet, så holder det også foreningen i live.
Det er et lille fremmøde på fire ud af 32 medlemmer til denne uges magiske tirsdag. En aften, hvor rollespilskompagniet Gottheim laver rollespilsaktiviteter sammen.

- Vi har det skide sjovt sammen, og det er for at sige det mildt, siger Nicklas Elleby, medlem af Kompagni Gottheim.

Kompagni Gottheim holder til i Rabekken Erhvervspark. Det koster dem 20.000 kroner om året. De får pengene fra medlemmer og sponsorater, men de får også tilskud af kommunen.

For at opretholde tilskuddet, så skal de også være aktive uden for rollespilssæsonen, som går fra april til september. Derfor holder rollespilskompagniet magiske tirsdag aftener.

Her laver de alle mulige rollespilsaktiviteter såsom brætspil, bordrollespil og så syer de kostumer til live rollespil.

- Vi vil gerne være de for de unge og for at holde liv i foreningen om vinteren, siger Daniel Lloyd Jensen, formand i kompagniet.

Et andet af medlemmerne, der er dukket op i dag, synes også, det er et givende fællesskab.

- Der er ingen, der dømmer dig her, siger Alex Kongshøj.

Selvom kompagniet holder af sit klublokale, så er der ingen tvivl om, de glæder sig til rollespilssæsonen får i gang igen.

- Vi elsker at slås med svær og lege orker. Det er så fedt, siger Daniel Lloyd Jensen.

Aktuelle programmer på Play