Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Folkemøde giver pengene 40 gange igen

Hvert år trækker Folkemødet tusindvis af besøgende til Bornholm - og nu kan du også spille på, om den politiske festival optræder i Dronningens nytårstale.
For femte år i træk kan du igen spille på, hvilke ord Dronning Margrethe kommer til at sige i sin nytårstale.

Danske Spil har i dag offentliggjort en liste med en bred palette af ord, og her optræder ordet "Folkemøde" altså med odds 40.

Til sammenligning giver ord som "klimaet" 1,30 gange pengene igen, "Rudbjerg Knude Fyr" har odds 75 og ordet "Influencer" har odds 20.

Odds-sætterne hos Danske Spil holder øje med nye ord, hvad der har været de store samtaleemner i løbet af året, og så lader de også kreativiteten få frit spil. Men et tema som Danske Spil vurderer kommer til at fylde meget i Majestætens tale er klimaet.

- 2019 har i den grad været et år med fokus på klima i medierne og hos danskerne generelt. Så det vil være meget naturligt, hvis Hendes Majestæt taler til folket om det. Hendes tale indeholder ofte temaer som berører mange, og det gør klima og klimaforandringerne i høj grad. Derfor har vi også odds på ord som nedbørsrekord, klimastrejke, klimaforandringer og flexitar, siger Peter Emmike Rasmussen, der er oddsansvarlig hos Danske Spil ifølge en pressemeddelelse.

Søens Folk hitter altid

Selvom odds-sætterne arbejder på at få nye og aktuelle ord med på listen, så kan Danske Spil se, at der er bestemte ord, der altid bliver spillet meget på.

-Søens folk topper listen hvert år, som det danskerne spiller mest på. Det sjove er, at i ingen af de taler Dronning Margrethe har holdt siden hendes første i 1972, har hun sagt Søens folk. Ikke en eneste gang. Hendes far gjorde det, men hun har aldrig gjort det. Men på en eller anden måde, så tror danskerne, at det er noget hun siger i talen. Måske gør hun det en dag, men jeg tvivler, siger Peter Emmike Rasmussen fra Danske Spil.

Aktuelle programmer på Play