Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Transportminister: Flytrafik ikke i fare

Benny Engelbrecht genkender ikke, at hverken fly- eller færgetrafikken skulle være i fare for at ophøre. Det skriver han i et svar til folketingsmedlem Peter Juel-Jensen.
Hvordan vil ministeren sikre, at Bornholm også i fremtiden har både en fly og færgeforbindelse?

Det er det spørgsmål det bornholmske folketingsmedlem Peter Juel-Jensen (V) har stillet transportminister Benny Engelbrecht d. 30. oktober.

Nu har ministeren svaret.

Angående færgeforbindelsen svarer ministeren, at loven om færgefart sikrer samfundsbegrundet færgebetjening af Bornholm.

Det er på baggrund af bekymringer om Bornholmslinjen billetpriser fremsat af direktør i DAT, Jesper Rungholm, at Peter Juel-Jensen har stillet spørgsmål til ministeren.

Men transportministern mener, at man fra politisk side allerede i dag sikrer flytrafikken til og fra Bornholm, da Bornholms Lufthavn er en statslufthavn.

- Der afsættes årligt omkring 25 mio. kr. på finansloven til driften af Bornholms Lufthavn. Lufthavnsdriften understøtter indirekte flyforbindelsen til og fra Bornholm. Jeg kan på nuværende tidspunkt ikke genkende, at der skulle være så væsentlige udfordringer med hverken fly- eller færgeforbindelse, at en af disse måtte ophøre i nær fremtid. Jeg mener derfor også, at vi allerede i dag er med til at
sikre, at Bornholm har både en fly- og færgeforbindelse, skriver transportminister Benny Engelbrecht i svaret.

Aktuelle programmer på Play