Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Ørsted blæser ikke på skeptikere

Efter offentliggørelsen af en idé om en havvindmøllepark ved Rønne Banke, vil idémageren, selskabet Ørsted, være opmærksomme på, hvilke omgivelser de, måske, kommer til at arbejde i.
Ørsted vil i dialog med de, der eventuelt kommer til at lide under en måske kommende vindmøllepark på havet ved Rønne Banke. Det er meldingen fra energiselskabet, efter både fiskeriforening og ornitologer tirsdag stillede sig kritisk overfor Ørsteds idé om havvindmøller syd for Bornholm.

- Vi analyserer og vurderer(...)hvilken indflydelse, det vil have, og der skal findes en balance, så biodiversitet og dyreliv ikke lider skade, siger Ulrik Stridbæk, der er chef for energiøkonomi hos Ørsted.

En stor del af Rønne Banke er omfattet af Natura 2000-bestemmelserne, der beskytter udsatte naturområder, men der hvor Ørsted - og i første omgang Energistyrelsen, har udset sig havvindmøller, er ikke omfattet, forsikrer Ørsted-chefen.

- Energistyrelsen har valgt at screene udenfor Natura 2000-området, siger Ulrik Stridbæk med henvisning til den anbefaling som Energistyrelsen tidligere har lavet om området som havvindmølle-sted, og som Ørsted altså nu har kastet ud i offentligheden, som en mulighed.

Der findes ingen tidsramme for, hvornår idéen eventuelt vil kunne føres ud i livet.

Aktuelle programmer på Play