Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Black Friday splitter de bornholmske butiksejere

Den amerikanske tradition, Black Friday, som lægger op til forbrugsfest, får ikke ubetinget øens erhvervsdrivende til at juble. Vi ødelægger det for os selv, lyder det fra glaskunstner Pernille Bülow.
Den amerikanske tradition, Black Friday, har fået godt fat i Bornholm. Selv om det de seneste år har været dagen med årets største omsætning, er ikke alle øens butiksdrivende ubetinget begejstrede:

- Det er jo nærmest en form for frivillig tvang. Det er et fænomen, som har spredt sig, og jeg tror simpelthen ikke, at vi kan gå imod det, siger Kell Marckmann Hansen, formand for Erhvervsgruppe Øst.

På Østbornholm har man samlet alle rabatter og tilbud i et magasin. Her ser man det som en nødvendighed at hoppe med på bølgen.

Sådan lyder det også hos Sportmaster i Rønne:

- Det er en amerikansk tradition, der har fået godt greb i Danmark. Hvis man ikke gør det (laver Black Friday tilbud red.), så er man ikke med, siger butikschef Martin Tranberg.

Frygten er, at forbrugerne vælger butikkerne fra og i stedet handler på nettet. Men der er alligevel butikker, der tager afstand fra indkøbsfesten.

- Vi mener vores tilbud er de bedste hele året, så vi ser ingen grundt at hoppe med på den her forbrugsbølge, der bare skaber overflod af det hele, siger Anders Toft-Petersen, butikschef i Profil Optik.

Glaskunstner og butiksejer Pernille Bülow mener, at de erhvervsdrivende spænder ben for sig selv ved at hoppe med på den amerikanske tradition. Derfor vil der ikke være særlige rabatter eller tilbud i hendes butik på fredag.

- Jeg synes, at det er en håbløs situation. Vi har en fantastisk sommersæson, så har vi nogle måneder, hvor det er svært at få det til at hænge sammen, så kommer julen endelig, og så ødelægger vi det for os selv ved at sælge det hele til halv pris på Black Friday, siger hun.

Sidste år blev der på landsplan omsat for næsten to milliarder kroner på Black Friday.

Aktuelle programmer på Play