Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Flere skal faglæres på Bornholm

Ifølge Business Center Bornholm dropper næsten hver fjerde lærling sin lærerplads i utide. Det skal der gøres noget ved.
Der skal være flere faglærte på Bornholm. Ifølge Business Center Bornholm vil der nemlig i fremtiden være mangel på faglært arbejdskraft på Bornholm. Faktisk vil der allerede i 2020 mangle hele 300 faglærte på bornholmske virksomheder. Alt for mange dropper nemlig deres lærerplads, før de er færdige. Det skriver Business Center Bornholm i en pressemeddelelse.

Derfor har Business Center Bornholm i samarbejde med Bornholms Regionskommune taget initiativ til projektet "Faglært er fedt". Projektet skal hjælpe virksomheder med at mindske frafaldet. Regionskommunen bevilligede i sidste uge 1,8 millioner kroner over en treårig periode til projektet, hvilket glæder administrerende direktør i Business Center Bornholm Peter Vesløv.

- Alle bornholmske virksomheder kan mærke, at det bliver sværere og sværere at finde de folk, vi har brug for, og det hæmmer os allerede nu. Alt tyder på, at det kun bliver værre i fremtiden, og det kan ikke undgå at hæmme den positive udvikling på Bornholm, hvis vi ikke får gjort noget ved det, siger Peter Vesløv ifølge pressemeddelelsen.

Ifølge erhvervschef ved Business Center Bornholm, Christa Lodahl, gælder det om at vise, at en faglig uddannelse og et liv som faglært er et attraktivt valg.

- Der er utroligt mange myter om dårlige jobmuligheder og om, at erhvervsuddannelser er for dem, der ikke kan klare en gymnasial uddannelse, siger Christa Lodahl ifølge pressemeddelelsen.

Udover bidraget fra kommunen, forventer man en lignende støtte fra fonde, der har vist stor interesse.

Projektet forventes at blive igangsat den 1. april 2020, hvor man forventer, at finansiering fra diverse fonde vil være på plads.

Aktuelle programmer på Play