Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Familieplejen Bornholm foran generationsskifte

Bornholm kan komme til at mangle plejefamilier om kort tid. Et større generationsskifte får Familieplejen Bornholm til at efterlyse nye familier.
Der er et større generationsskifte på vej hos Familieplejen Bornholm, der betjener Bornholms Regionskommune med at finde plads til fuldtidsanbringelser. Derfor søger de nu nye familier.

- Vi står foran et stort generationsskifte, hvor mange går på pension lige om lidt. Og vi har brug for mange familier, der har lyst til at gå ind i det her felt, fortæller Linette Westergaard, leder af Familieplejen Bornholm.

Fra årsskiftet kan plejefamilier se frem til bedre økonomiske vilkår, når Bornholms Regionskommune begynde at aflønne efter gennemsnitsmodellen.

- Det betyder, at når en plejefamilie får et anbragt barn eller ung, så er man sikret det vederlag fra starten så længe anbringelsen varer, siger Bitten Sohn Thomsen, kredsformand for Socialpædagogerne Bornholm.

Familieplejen Bornholm har ca. 60 plejefamilier.

Aktuelle programmer på Play