Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Beboer: - Parkeringsforbud er nærmest chikane

Fra 9. december er det forbudt at parkere sin bil på vejene ved Campus Bornholm i særlige tidsrum. Det skal løse trafikale udfordringer. Men ikke alle tror på den løsning.
Allan Kjeldsen bor på Smallesund i Rønne. Det er en af de veje, der fra 9. december bliver underlagt et parkeringsforbud på nogle tidspunkter. Han kan som beboer få lov til at parkere sin bil på vejen med en p-licens til 500 kroner. Han kalder det en chikane.

- Hvis jeg får gæster til frokost, må de ikke holde udenfor matriklen, for det er ulovlig parkering. Det har jo ikke noget med trafiksikkerheden at gøre. For mig er det en form for chikane for beboerne i området. Det løser ikke parkeringsproblemerne, siger han.

Han har sendt en klage til kommunen efter det er blevet meldt ud, at kommunens Natur- og miljøudvalg har besluttet, at der fra 9. december skal være et parkeringsforbud i området omkring Campus i hverdage fra 9.30 til 14.

Forbuddet laver man for at løse de trafikale udfordringer, der er kommet i området, efter man har taget Campus Bornholm i brug. Men Allan Kjeldsen er langt fra tilfreds med den løsning. Han mener, at de eneste, der kommer til at bøde for, at der ikke er lavet nok parkeringspladser på Campus, er beboerne.

- De beboere, der bor i området. Det er da ikke os, der skal betale for parkeringstilladelsen. Hvorfor er det beboeren, der skal betale, så må det da være brugerne af Campus, siger han.

Kan ikke kræve parkering på offentlig vej
Men spørger man formanden i Natur- og miljøudvalget kommer der ikke en ændring foreløbigt. Det her er den løsning, der er.

- Jeg vil sige, at 500 kroner om året for en parkeringslicens. Det synes jeg faktisk er en rimelig betaling, og jeg skulle også hilse at sige, at det ikke dækker vores udgifter til at administrere den ordning, siger formand Leif Olsen(SF) og fortsætter:

- Man har faktisk ikke krav på at kunne parkere på offentlig vej. Vi har adskillige steder på Bornholm, hvor man ikke kan parkere udenfor sit hus på offentlig vej.

Udover parkeringsforbud i hverdage fra 9.30 til 14, kommer der også en hastighedsbegrænsning på 40 km/t i området.

Aktuelle programmer på Play