Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Plejefamilier kritiserer kommunen

Samarbejdet med kommunen har længe været dårligt, lyder det fra plejefamilier
TV 2/Bornholm har talt med 2 plejefamilier, der kritiserer kommunen for at være diktatorisk og uden lyst til at lytte og samarbejde. Familierne ønsker at være anonyme af frygt for at komme i en sort bog i kommunen.

Chef for Børn og Familie i Regionskommunen, Anders Fløjborg, siger torsdag til TV 2/Bornholm:

- Det, synes jeg, er meget alvorligt. Jeg kan ikke genkende, at vi skulle have nogle former for blackliste, eller at vi ikke understøtter de plejefamilier, som vi har. Men der vil naturligvis, i forhold til det samarbejde her, være nogen som ikke oplever at få den støtte, som de skal. Men jeg vil håbe, at de bliver ved med at rette henvendelse, for så vil vi hele tiden forsøge på at give den støtte, som vi kan.

Bitten Sohn Thomsen, kredsformand for Socialpædagogerne Bornholm, fastslår, at der kan og skal gøres mere for plejefamilier:

- Vi er nødt til at erkende, at der har været udfordringer, og det skal vi arbejde med fortsat. Socialpædagogerne Bornholm vil arbejde for at holde myndighed og Plejefamilien Bornholm oppe på at sikre en kontinuerlig dialog, siger Bitten Sohn Thomsen.

I videoen fortæller Linda Kofoed Persson, der er gruppeformand for Dansk Folkeparti, at hun har modtaget klager fra plejefamilier.

Aktuelle programmer på Play