Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

KB-møde: Ny aftale med Folkemødet godkendt

Siden den foregående aftale mellem kommune og Folkemøde i 2016 har faktuelle forhold ændret sig. En ny aftale er nu godkendt.
På Kommunalbestyrelsesmødet den 28. april 2016 blev den eksisterende partnerskabsaftale mellem Bornholms Regionskommune og Foreningen Folkemødet behandlet og godkendt. Erfaringerne fra de sidste tre Folkemøder har vist et behov for ændringer og præciseringer i aftalen.

Samarbejdet er præciseret på en række punkter. her er nogen af dem:

- BRK r fremover kun i videst muligt omfang er forpligtiget til at stille kommunale arealer til rådighed for Foreningen.

- BRK kan fremover kan søge omkostninger til dækning af skader erstattet hos skadevolder, medmindre skaderne er en naturlig følge af Folkemødets afvikling. Skaderne skal være forvoldt forsætteligt eller ved grov uagtsomhed.

- BRK får en en mere generel forpligtigelse, til at stille medarbejderressourcer til rådighed for Foreningen, hvor Aftalen 2016 forpligtigede BRK til at stille specifikke medarbejderressourcer til rådighed.

- Foreningen kan ikke iværksætte nye initiativer, der medfører øgede omkostninger for BRK uden forudgående aftale med BRK.

Aktuelle programmer på Play