Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Værnepligt foran computeren

Cyber-soldat. Måske bliver det betegnelsen på de 30 unge, som årligt nu får mulighed for at bekæmpe trusler i cyberspace som del af deres værnepligt.
Geværild bliver til museklik og feltspader til gamerstole, når Forsvaret fra februar åbner op for en ny værnepligtsuddannelse, cyberværnepligten.

Her får 30 værnepligtige årligt mulighed for at aftjene en del af deres værnepligt bag computeren for at lære, hvordan man sikrer sig mod trusler i cyberspace.

Helt konkret bliver der tale om en uddannelse på 10 måneder, hvoraf de første fire er almindelig værnepligt i et af værnene, mens de sidste seks står i computerens tegn.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) håber, at cyberværnepligtige kan være med til at styrke samfundet mod de "daglige forsøg på cyberangreb".

- I fremtiden får vi brug for flere, der vil beskytte Danmark mod fjender på nettet. Derfor opretter vi cyberværnepligten.

- Jeg håber, at mange unge vil vælge at udvikle deres digitale færdigheder i Forsvaret gennem den nye værnepligt - til gavn for dem selv og for hele Danmark, siger hun i en pressemeddelelse.

Grundforløbet i cyberdelen af værnepligten kommer til at foregå ved Føringsstøtteregimentet i Fredericia.

Uddannelsen afsluttes med en praktik og en cyberøvelse, som støttes af Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

For at komme i betragtning til en af pladserne skal man blandt andet være erklæret egnet eller begrænset egnet på Forsvarets Dag.

Desuden er et godt forudgående kendskab til it et krav.

Aktuelle programmer på Play