Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Museumsformand: - Vi er et skridt tættere på

Planerne for byggeriet af et nyt stormuseum blev i går sendt i høring af en enig kommunalbestyrelse. Den nyhed vækker glæde hos fonden bag museet.
I flere år har Bornholms Museumsfond arbejdet for at udbygge Bornholms Kunstmuseum ved Rø. I går kom man tættere på at kunne sætte byggeriet i gang, da en enig kommunalbestyrelse besluttede at sende byggeriet i høring.

Formanden for museumsfonden Flemming Schønnemann er glad for, at man nu er kommet tættere på, at kunne sætte første spadestik, men der er lidt vej endnu.

Før det nye museumsbyggeri kan blive en realitet, skal lokalplanen i området ændres, og der skal laves et tillæg til kommuneplanen. Det er det, der nu sendes i høring.

- Der har været lavet en miljørapport i forvejen, som allerede har været ude i debat. Vi har også tilrettet projektet i overensstemmelse med nogle af de bekymringer, der har været, så jeg er fuld af fortrøstning, og jeg glæder mig rigtig meget til, at processen går i gang, siger Flemming Scønnemann.

Høringsperioden er sat til otte uger, og når den er overstået, kommer der endnu fire ugers behandling af høringssvarende. De endelige godkendelser er altså ikke hjemme endnu. Men med lokalplanen på vej, tør man sætte lidt mere gang i planerne.

- Vi har været nødt til at stoppe op, til vi var sikre på, at den politiske proces kørte, og det har den jo så gjort nu. Men det er klart, der kommer ikke til at stå nogen at grave i jorden, før tilladelserne foreligger, siger formanden.

Kommunalbestyrelsen forventer at vedtage den endelige lokalplan til april.

Aktuelle programmer på Play