Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Finanslov trækker lidt ud

Formentlig i løbet af weekenden, ligger der en ny finanslov på bordet. Men der er knaster.
Finansminister Nicolai Wammen (S) siger, at han håber, at parterne kan blive enige "hurtigst muligt" om S-regeringens første finanslov.

- Alle har gode ønsker, og en af de store opgaver her til aften bliver at finde pengene til dem, siger Nicolai Wammen.

Han fastslår, at der fortsat er uenigheder om udlændingepolitikkens del i finansloven mellem regeringen og De Radikale samt finansiering af den grønne omstilling.

- Finansministeren har nogle cigarkasser med pengene, og dem skal vi nok også finde frem, inden vi er færdige, siger Nicolai Wammen.

Forhandlingerne om finansloven er genoptaget her til aften. efter en pause.

Enhedslistens politiske ordfører skal lige som lederne af SF, De Radikale og Alternativet se på den endelige skitse til finansloven, som finansminister Nicolai Wammen (S) vil lægge frem på mødet.

Men efter en del ugers forhandlinger mener Pernille Skipper, at det er på høje tid at lande en aftale. Ja, faktisk undrer det hende, at det ikke allerede er sket.

- Der mangler ikke særlig meget. I det store hele ligger der en finanslov, og de store skitser er på plads. Det har de gjort i noget tid, for at være helt ærlig.

- Det kan nok undre lidt, at vi ikke er færdige, siger hun.

Pernille Skipper er ærgerlig over, at partierne fredag aften skal diskutere, hvordan finansieringen skal findes til at indfri de mange løfter om blandt andet minimumsnormeringer i daginstitutioner og på det grønne område.

- Jeg kan forstå, at det, vi blandt andet skal snakke om i aften, er finansiering, og at der er nogle partier, som synes, at de finansieringstiltag, der ligger på bordet, åbenbart sender lidt for meget af regningen til dem, der i forvejen har meget og toppen af samfundet.

- Det må vi så tage en runde på. Der er ingen tvivl om, at Enhedslisten mener, det er rigtig vigtigt, at den finansiering, vi finder, er med til at sørge for, at vi for en gangs skyld mindsker uligheden i samfundet, siger hun.

Pernille Skipper afviser at deltage i en gætteleg om, at det er De Radikale, der stiller flest krav i forhandlingslokalet og er mest besværlige.

Torsdag var De Radikales politiske leder, Morten Østergaard, til forhandlinger i over fire en halv time med Nicolai Wammen, mens de øvrige partiledere nøjedes med omkring 45 minutter hver.

- Det må I jo så gætte lidt på. Jeg kan sige, at vi er kommet rigtig langt, og vi skal passe på ikke at trevle strikketøjet op her til sidst, siger Pernille Skipper.

Spørgsmål: Er der risiko for det?

- Det må vi finde ud af derinde, siger hun.

Aktuelle programmer på Play