Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Julelegater til Rønne

Julen er lige blevet en del bedre for 60 personer i Rønne. De har nemlig allesammen modtaget et julelegat fra Brdr. E., S. og A. Larsens Legat
Der bliver råd til lidt ekstra gaver under træet hos 60 beboere i Rønne i år, de har nemlig modtaget mellem 3000 og 6000 kroner i julelegat fra Brdr. E., S. og A. Larsens Legat.

Hvert år uddeles legatet på stifteren Emil Larsens fødselsdag den 28. november. I år var der 84 ansøgninger, men ikke alle levede altså op til kravet om, at legatmodtagere aktuelt, og i mindst 5 år har haft bopæl i Rønne.

En stor del af modtagerne er folke- og førtidspensionister, men også enkelte enlige mødre eller fædre samt alvorligt syge har modtaget et legat. I år blev der uddelt for et samlet beløb på 313.000 kroner.

Legatet har også i 2019 støttet en række projekter i kultur- og idrætslivet i Rønne og på Bornholm i øvrigt, herunder projekter, der tilgodeser udsatte grupper, eksempelvis udsatte børn og ældre.

Aktuelle programmer på Play