Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Efter generalforsamling: Tror stadig på slagtehus

Her til formiddag blev der afholdt ordinær generalforsamling i Hallegård Slagtehus. Lige nu afventer man, hvad der sker med driftselskabet Hallegård Drift, der har stået for alle aktiviteter.
Et kvarters tid tog den årlige, ordinære generalforsamling i selskabet Hallegård Slagtehus Aps. Det fortæller bestyrelsesformand Lars Brammer. Lige nu afventer selskabet og folkene bag, hvad der sker med den konkursbegæring som er indgivet mod Hallegård Drift Aps.

Selskabet, der ejer slagtehuset på Hallegård, har i øjeblikket ingen aktiviteter på slagteriet, da alle aktiviteter har været bortforpagtet til driftselskabet Hallegård Drift. Og det selskab blev der indgået en konkursbegæring mod i går fredag.

Jørgen Toft Christensen deltog selv i generalforsamlingen lørdag formiddag, og da vi fanger ham på en telefon efterfølgende, så var der fortsat optimisme at spore.

Hvordan slagtehuset skal overleve er dog uafklaret, da det vil kræve, at der skal findes penge til etablering og egen drift af slagtehuset.

- Som det er nu, så har selskabet faktisk aldrig selv foretaget en slagtning, siger Lars Brammer, der er bestyrelsesformand for Hallegård Slagteri Aps.

Småproducenter siger ja til at bruge slagtehus
Bente Johansen, der selv har fået slagtet grise, og været tilknyttet slagteriet som dyrlæge, har taget initiativ til en underskriftsindsamling blandt øens småproducenter.

Før dagens generalforsamling kunne hun aflevere en liste med 12 lokale producenter, som alle siger ja til at bruge slagtehuset i fremtiden, hvis det overlever.

Aktuelle programmer på Play