Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Kvindehold begejstrer fodbold-Bornholm

Der er positive tilkendegivelser fra Lars Albæk og Pernille Munch, efter Lasse Holmgaard ytrer, han vil udvikle et stærkt bornholmsk kvindehold i fodbold.
Udmeldingen fra Lasse Holmgaard, om at han vil skabe et fælles, bornholmsk kvindefodboldhold begejstrer i de bornholmske fodboldkredse.

- Han (Lasse Holmgaard, red.) har længe overvejet, hvordan han har kunne være med til at udvikle bornholmsk fodbold. Han er nået frem til, at han synes, det største potentiale er indenfor pige/kvindefodbold, og det vil han gerne kaste ressourcer efter. Det, synes jeg, er fantastisk for os, siger Lars Albæk, der er formand for DBU Bornholm.

Hos en tidligere Brøndby- og landsholdsspiller på kvindesiden, møder Holmgaards projekt også stor opbakning.

- Dejligt, der er nogle, der gider tage initiativ. Dejligt, der er nogle, der engagerer sig i kvindefodbolden. Der render masser af pigefodboldspillere rundt, og så må vi håbe, at det kan blive til et damehold nu, siger Pernille Munch.

Ambitionen med holdet er, at man på kort sigt - allerede til sommer - kan spiller i Københavnsserien. Mens den tidligere træner for Frem og NB Bornholm drømmer om at kunne føre et bornholmsk kvindehold op i landets bedste række i 2027.

Og det vigtigt for de unge, bornholmske piger, at man har et 'større' hold at se op til, vurderer Pernille Munch.

- Det er det, som de skal se op til. Det er, at 'når jeg bliver seniorspiller, så skal jeg spille mod nogle større spillere'. Det er rigtig godt for øen og for pigespillerne på nuværende tidspunkt, som blomstrer, siger hun.

Hos DBU Bornholm har man også allerede hørt om opbakning til Holmgaad-projeket.

- Det, jeg hører på vandrørene, det er, at der er klubfolk, spillere og erhvervsfolk, der tænder meget på idéen. Lad os nu se, hvordan vi kan få det op at køre, afslutter Lars Albæk.

Lørdag den 7. december er første træning for holdet i Rønne, og du kan se mere om Lasse Holmgaards planer i søndagens Sportsaften.

Aktuelle programmer på Play