Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Bornholm til Hillerød: Vi blev løbet over ende

Eventet 'Bornholm kommer til Hillerød' er i fremgang, og det fik en af årets debuterede virksomheder på julemarkedet at mærke.
Johnny Fagerlund fra Small Batch skænker smagsprøve af bryggeriets øl. Det gør han for første gang til arrangementet 'Bornholm kommer til Hillerød'.

- Det er gået er gået helt forrygende. Vi blev løbet lidt over enden i går, og vi måtte have varer fra Bornholm i nat. Det har været helt fantastisk, siger medejeren af Small Batch.

I alt deltog 58 bornholmske virksomheder i den bornholmske charmeoffensiv, hvor de forkælede nordsjællænderne i hele weekenden. Eventet bliver afviklet for tredje år, og det er i fremgang, mener Destination Bornholm.

- Retningen er rigtig. Det ser ud til, der stadig kommer flere, og jeg tror også, det er noget man bygger op over lidt tid. Det handler også om traditioner, siger Pernille Kofod Lydolph, direktør i Destination Bornholm.

Hos nogle af de bornholmske virksomhedsejere, som har deltaget de andre år, kan man også mærke den øgede interesse.

- I år kunne jeg konstatere, at det er blevet endnu bedre. Det er nok det nye juleskib, der er kommet. Vi skal bare have de sidste med fra Bornholm, fortæller Søren Heide Jensen, medejer af Hasle Røgeri.

De bornholmske boder i Hillerød er en erstatning for juleskibet. Hos Destination Bornholm har man allerede forespørgsler andre steder i landet, der kunne tænke sig et lignende arrangement med bornholmske fødevarer og keramik.

- Der er ingen tvivl om, der er et ønske det. Vi må prøve at kigge på, om det kan lade sig give sig. Om vi kan gøre noget tilsvarende andre steder, siger Pernille Kofod Lydolph.

Tilbage i bryggeriets bod bliver der fortsat skænket øl og charmeret kunder. Og medejer Johnny Fagerlund kunne gøre status efter et godt debut år i Nordsjælland.

- Rigtig mange har været ovre og besøge øen, og der er faktisk rigtig mange, som har været på vores bryggeri og besøge os, som kommer igen her, fordi de ved, vi kommer. Det tager vi som en stor cadeau for de produkter, vi går og laver, siger han.

I år var der 18 flere bornholmske aktører end sidste år.

Aktuelle programmer på Play