Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

165.000 kr. til World Craft Region Bornholm

Øernes Kunstfond, som er den ene af de Regionale Kunstfonde, har netop uddelt den anden runde af sine puljemidler.
Øernes Kunstfond har besluttet sig for at støtte i alt 17 stærke og inspirerende projekter, der skal sætte endnu mere gang i kulturelt iværksætteri på de danske øer. Et samarbejde med turismeerhvervet i kunsthåndværkersektoren på Bornholm er blandt modtagerne af støtte.

I 2017 blev Bornholm hædret med titlen som "World Craft Region" af World Craft Council. Med afsæt i titlens potentiale er øens aktører nu gået sammen om at skabe udvikling i kunsthåndværkerbranchen, og på baggrund af interviews med kunsthåndværkere på øen og erfaringsudveksling med Irland er der fundet en ny model for kompetenceudvikling. Det arbejde bliver nu støttet med 165.000 kr.

- Da jeg fik den endelige besked, kunne jeg slet ikke få armene ned, det er fantastisk, siger Timmi Kromann, der er Danmarks regionale repræsentant i World Craft Council, hvor hun repræsenterer Arts & Crafts Association Bornholm.

Formålet med projektet er at skabe et kompetenceudviklingsforløb for Bornholms Kunsthåndværkere.

- Der kommer til at være et mentorpanel, rådgivere og workshops. Vi har tænkt os at give kunsthåndværkerne herovre redskaber til at blive endnu dygtigere til deres arbejde, og tjene nogen penge på deres arbejde, siger Timmi Kromann.

Det er desuden planen, at konceptet kan udbredes til andre dele af Danmark.

- Kunsten og entreprenørskabet lever i bedste velgående på de danske øer – og det er enormt positivt, at Øernes Kunstfond nu spiller en aktiv og positiv rolle med støtten til de mange spændende projekter. Vi ved, at kunst i høj grad kan være med til at udvikle vores lokalsamfund, og derfor giver det uden tvivl god mening at investere specifikt i kunsten, kulturen og vores virksomheder uden for hovedstadsområdet, kulturminister Rasmus Prehn (S) i forbindelse med uddelingen af puljemidlerne.

Tirsdag er der dialogmøde om World Craft Region Bornholm på Kunstakademiets Designskole i Nexø for alle interessenter.

Aktuelle programmer på Play