Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Kortere ventetid på akutmodtagelsen

Patienternes ventetid på akutmodtagelsen skal ned. Det siger Annemarie Hellebek, nytiltrådt direktør på Bornholms Hospital, efter en sommer med lange ventetider.
Patienter på akutmodtagelsen i Rønne oplevede i sommerens løb usædvanlige lange ventetider.

- Jeg håber rigtig meget, at sommeren 2020 bliver bedre for vores personale og for patienterne, forstået sådan, at de får en kortere ventetid, siger Annemarie Hellebek, direktør for Bornholms Hospital.

Annemarie Hellebek, der i dag havde sin første arbejdsdag som direktør for Bornholms Hospital, lover derfor, at det bliver bedre. Der er nemlig flere penge på vej akutmodtagelsen.

- Vi får jo ekstra penge i budgettet for 2020 af Region Hovedstaden, og det vi vil se på nu er, hvordan kan vi understøtte akutmodtagelsen med nogle af de penge, siger Annemarie Hellebek.

Noget af det, der bliver set på er spidsbelastningstidspunkter på akutmodtagelsen. Det var nemlig en af de ting, der "snød" hospitalet i den forgangne sommer.

- Noget af det, der gik i kludder for os var, at patienterne kom på andre tider af døgnet, end det vi var vant til. Der kom flere om natten og i ydertidspunkterne. Derfor skal vi ind og regulere på de tidspunkter, hvor vi skal have mere personale på, siger Annemarie Hellebek.

Aktuelle programmer på Play