Næste udsendelse:

TV i dag

  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Hyæne Film søger bornholmske statister

Endnu en film fra Hyæne Film skal optages på Bornholm. Derfor søger filmselskabet nu bornholmske statister til to dages optagelser i december.
Bornholmere, der går med en skuespiller i maven skal læse med nu. Man kan nemlig blive statist i endnu en film fra det danske filmselskab Hyæne film med bornholmske Daniel Mühlendorph som producer.

Torsdag den 12. december og fredag den 13. december skal Hyæne Film optage en ny kortfilm på Bornholm. Derfor søger de 10 til 20 bornholmske statister til nogle scener som skal optages på Express 1.

I princippet søger filmselskabet efter statister i alle aldre, men de vil helst gerne have voksne i alderen 30 til 80 år.

Scenerne skal optages torsdag den 12. december fra klokken 06.30 til klokken 9.50 på Express 1 fra Rønne til Ystad og retur.
Fredag den 13. december skal der optages fra klokken 18.30 til klokken 21.50 på Express 1 fra Rønne til Ystad og retur.
Man behøver ikke at kunne begge dage for deltage i filmen.

Filmen handler om den 36-åtige Johanne, der har udgang fra den psykiatriske døgninstitution, hvor hun bor. Hun skal tilbringe eftermiddagen med sin 9-årige datter Lily. Mens de hopper i den store trampolin i haven hos Lilys far og papmor, får de den ide, at de kan stikke af fra Bornholm og tage i Tivoli.

Johanne anstrenger sig for at være en god mor, men det går galt, for Johanne kan ikke magte opgaven, og der går ikke længe før Lily får det dårligt. Hun har sukkersyge og har ikke fået sin insulin med. Med nød og næppe får Johanne skaffet hjælp, men må gøre den smertefulde erkendelse, at hun ikke magter opgaven som mor, og at hun må give afkald på Lily.

Filmen er støttet af Sparekassen Bornholms Fond, Brdr. Larsens Legat samt TV2 Bornholm.

Har man mulighed for at medvirke, skal man kontakte Robin Hounisen på mailadressen robin@hyaenefilm.dk

Billedet er fra kortfilmen Maja, der blev optaget i Tejn Børnehave.

Aktuelle programmer på Play