Næste udsendelse:

TV i dag

  • 22:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 23:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
  • 00:0019.30Nyheder (G)
  • 00:15Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 01:55Månedens foredrag - Christina Seehusen (G)Arkæolog Christina Seehusen fortæller om udgravningerne i 2016 på Nørre Sandegård
  • 02:45Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
  • 03:30Fra lade til landevej Tungen lige i munden (7:12) (G)Når man har haft alt skilt ad, skal alt sættes sammen igen. Det tager tid, og med et nymalet karosseri skal tungen holdes lige i munden, så man undgår ridser i den nye lak. Samtidig holder gutterne vejret, da motoren skal startes for første gang. Hvis den altså vil.
  • 04:00Vild Med Dyr - Vorteøgler (G)I dagens Vild Med Dyr skal Anna Louise være med til at flytte vorteøgler fra kulissen ud i deres nye hjem i Randers Regnskov. De uhyre sjældne dyr skal tages med snilde, beslutsomhed og, ikke mindst, et fast greb i nakken.
  • 04:30Nationalpark Thy (32:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Jan Paul (G)Jan Paul er øens brygmester. Han arbejder for Svaneke Bryghus men tager også rundt i verden med sin kunnen. Jan Paul er oprindeligt fra nordtyskland, hvor han lærte dansk i skolen. Han er vild med Bornholm og føler sig hjemme på øen.

Knald på farverne i 2020

Når de bornholmske markstriber igen til sommer skal prydes af tusindvis gratis blomster bliver det formentlig med endnu mere knald på farverne.
Over 42 kilometer markstriber, 75.000 m2 med smukke blomster lige til at plukke.

Bornholms Landbrug og Fødevarer vil igen til sommer så blomster langs marker og veje.

Men det bliver en noget anderledes blanding end de forgangne år:

- Der skal være mere til øjet, gerne med endnu flere farver, og med mere plukkevenlige blomster næste år, fortæller virksomhedsrådgiver i Bornholms Landbrug og Fødevarer, Klaus Petersen.

Blandingen med de nye sorter er endnu ikke fastlagt. Men til trods for ønsket om flere farver, er der også noget, der ikke skal ændre sig:

- Det skal naturligvis stadig være blomster, der tiltrækker og giver næring til bierne og andre pollensøgende insekter, siger Klaus Petersen.

Nu går arbejdet i gang med at skabe den optimale frøblanding, der tilgodeser alle de ønskede behov.

Det er de bornholmske lodsejere, der lægger jord til projekt Bornholm Blomstrer.

Frøene er gratis for lodsejerne, ligesom det også er gratis at plukke af de mange smukke blomster.

Aktuelle programmer på Play