Næste udsendelse: 20:30 Mellem os

TV i dag

 • 19:50EKKO I en have i Aarsdale har den meget sjældne Svalehale valgt at lægge sine æg. Svalehalen har ellers været uddød på Bornholm i 40 år, og der har kun været ganske få observationer siden. Men nu er den her - igen.
 • 20:30Mellem osI mandagens udgave af Mellem Os handler det om to unge par, der har fulgt deres drømme. Miriam og Thomas Brandt Touray, der for nylig har åbnet Bolcheriet i Svaneke, er i studiet. Vi får også besøg af det nye forpagterpar på Langebjerg Pension. Clara og Jakob Beier Lund har taget springet fra en toværelses lejlighed i Nordvest, og nu har de altså 16 værelser på Langebjerg Pension. Hør mere om de to pars glæder og udfordringer.
 • 20:58Vejret i morgen (G)
 • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Annemette Rosenborg Eriksen
 • 21:30Tilbage til rødderne David Trads tager os med tilbage til barndommens gade.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Musikdysten Bornholms bedste - DNT (G)Mød duoen DNT - en af de fire finalister i foreningen Spillestedets talentkonkurrence. De fire finalister giver livekoncert på TV 2/Bornholm den 25. maj klokken 19.45. Vinderen af konkurrencen får en tur i studiet med den internationalt anerkendte producer James Thomas.
 • 22:20EKKO (G)I en have i Aarsdale har den meget sjældne Svalehale valgt at lægge sine æg. Svalehalen har ellers været uddød på Bornholm i 40 år, og der har kun været ganske få observationer siden. Men nu er den her - igen.
 • 23:05Mellem os (G)I mandagens udgave af Mellem Os handler det om to unge par, der har fulgt deres drømme. Miriam og Thomas Brandt Touray, der for nylig har åbnet Bolcheriet i Svaneke, er i studiet. Vi får også besøg af det nye forpagterpar på Langebjerg Pension. Clara og Jakob Beier Lund har taget springet fra en toværelses lejlighed i Nordvest, og nu har de altså 16 værelser på Langebjerg Pension. Hør mere om de to pars glæder og udfordringer.
 • 23:30Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Annemette Rosenborg Eriksen
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15EKKO (G)I en have i Aarsdale har den meget sjældne Svalehale valgt at lægge sine æg. Svalehalen har ellers været uddød på Bornholm i 40 år, og der har kun været ganske få observationer siden. Men nu er den her - igen.
 • 01:00Mellem os (G)I mandagens udgave af Mellem Os handler det om to unge par, der har fulgt deres drømme. Miriam og Thomas Brandt Touray, der for nylig har åbnet Bolcheriet i Svaneke, er i studiet. Vi får også besøg af det nye forpagterpar på Langebjerg Pension. Clara og Jakob Beier Lund har taget springet fra en toværelses lejlighed i Nordvest, og nu har de altså 16 værelser på Langebjerg Pension. Hør mere om de to pars glæder og udfordringer.
 • 01:25Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Annemette Rosenborg Eriksen
 • 01:55Mens du sover (4:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 02:20Sprogblomster (G)Mimi Steenberg invitere indenfor til en kop kaffe, Bornholms ø-arkiv får også besøg, og de to hold kæmper med ord som Kjöbbes, Forfø og Ammelit. Det er tid til en frisk buket Sprogblomster.
 • 03:05Krimimessen: Vibeke Manniche & Lotte Dalgaard (G)Vibeke Manniche og Lotte Dalgaard har begge skrevet krimier med Bornholm som location. De er på scenen på Krimimessen 2016 med vært Brian Christensen fra TV2 Bornholm.
 • 03:25Nattv: Viborg Brandvæsen (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Viborg Brandvæsen.
 • 04:25Mellem os (G)I mandagens udgave af Mellem Os handler det om to unge par, der har fulgt deres drømme. Miriam og Thomas Brandt Touray, der for nylig har åbnet Bolcheriet i Svaneke, er i studiet. Vi får også besøg af det nye forpagterpar på Langebjerg Pension. Clara og Jakob Beier Lund har taget springet fra en toværelses lejlighed i Nordvest, og nu har de altså 16 værelser på Langebjerg Pension. Hør mere om de to pars glæder og udfordringer.
 • 05:00Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens medvært: Annemette Rosenborg Eriksen

Rønne Vand- og Varmeforsyning erkender vandproblem

Rønne Vand- og Varmeforsyning erkender at have haft problem med såkaldt aggressivt vand, der nedbryder vandledningerne.
Rønne Vand- og Varmeforsyning A.m.b.a. erkender nu i en pressemeddelelse, at have kendt til problemet med aggressivt vand i de kommunale vandledninger i mange år. Også dengang vandforsyningen var et rent kommunalt ansvar.

Det erer Borgerlisten i Rønne, der har opdaget, at drikkevandet i Rønne er aggressivt og ødelægger vandledningerne.

Det aggressive vand i Rønne skyldes specielle geologiske forhold, hvor drikkevandet pumpes op fra meget gamle jordlag, som næsten ikke indeholder kalk. Det bevirker at regnvand, som er surt – aggressivt - når det siver ned til grundvandet, ikke bliver neutraliseret af kalk i jorden. En sådan neutralisering af det nedsivende vand foregår ellers i den øvrige del af landet, undtagen i Vestjylland, hvor man har lidt af de samme problemer, som i Rønne, oplyser Rønne Vand- og Varmeforsyning.

Når vandet kommer ud på en lang transport og opholdstid i forbrugernes vandinstallationer sker der yderligere det, at vandet bliver varmet op og bliver ustabilt og aggressivt. Dette er et landsomfattende problem, som der forskes meget i. Således har FORCE Instituttet, det tidligere Korrosionscentralen, netop udført en undersøgelse for Miljøstyrelsen for at klarlægge omfanget af korrosion og metalafgivelse fra vandinstallationer. Denne undersøgelse har vist, at metalafgivelse er et meget udbredt problem, og at problemet paradoksalt nok er størst ved de hårde kalkholdige vandtyper og dermed tilsyneladende ikke så stort i Rønne.

Allerede inden resultatet af denne undersøgelse forelå tog Rønne Vand og Varmeforsyning initiativ til selv at foretage en tilsvarende undersøgelse af metalafgivelse fra vandinstallationer i Rønne. Denne undersøgelse startede i foråret 2001 på et par udvalgte virksomheder og institutioner, og RVV er netop i gang med at udvælge yderligere vandinstallationer hos institutioner, virksomheder og husholdninger i Rønne, hvor FORCE Instituttet skal undersøge metalafgivelsen til vandet.

Aktuelle programmer på Play