Næste udsendelse: 23:30 Da Danmark gik i sort - Lulu Hansen og Verner Gorridsen (G)

TV i dag

 • 22:55Mellem os (G)
 • 23:30Da Danmark gik i sort - Lulu Hansen og Verner Gorridsen (G)I sidste afsnit om tiden under anden verdenskrig fortæller Verner Gorridsen om barndommen på Sømandshjemmet i Esbjerg. Under besættelsen gennemførte tyskerne adskillige razziaer på hjemmet.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10EKKO (G)Insektpiloterne er løs på de bornholmske landeveje, og EKKO følger trop, mens rævens tilbagekomst følges op. DOF lokker unge fuglekiggere på fugletælling, og det vrimler med tidselfugle.
 • 00:50Mellem os (G)
 • 01:25Nattv: Bang og Olufsen (G)Nat-tv besøger nogle af de mange, der hver nat må møde på arbejde. Nat-tv besøger alt fra mejeristerne til bageren og natteravnene. I nat fra Bang og Olufsen.
 • 02:25Nationalpark Thy (23:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 02:50Månedens foredrag - Finn Ole Nielsen (G)Finn Ole Nielsen, chefarkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om årets gang i den arkæologiske afdeling.
 • 03:45Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Esbjerg, Viborg, Nexø, Farsø , Assens og Nykøbing Sjælland
 • 04:10Mellem os (G)Onsdagens udsendelse handler om folkesundhed. Bjarne H. Kirkegaard og Trine Dorow fortæller om en samtalesalon, der skal være med til at sikre en ny folkesundhedspolitik på Bornholm.
 • 04:30Vild Med Dyr (G)Aquas store snapskildpadde er stukket af fra sin sø - så Anna Louise skal hjælpe med at finde den i den plumrede sump - og her må man føle sig frem med fødderne!
 • 05:05Stafetten - Peter Kaas Claesson (G)Peter Kaas-Claesson har boet på Bornholm siden 2008. Han har før boet på øen fra 1988 til 1992. Peter Kaas-Claesson arbejder ved Beredskabsstyrelsen Bornholm, hvor han er chef. Han har siden 1994 også arbejdet i verdens brændpunkter, fra krigen i Bosnien til sidste sommers mange skovbrande i Sverige.

Busser og biler skal hver sin vej til Folkemødet

Bornholms Politi vil have flere til at tage bussen til Folkemødet. Derfor vil man give busserne en hjælpende hånd, ved at adskille busser og biler på hver sin rute.
Bornholms Politi har allerede nu sat gang i forberedelserne til årets folkemøde, og nu er beredskabet på færdselsområdet gjort klar, og der er ændringer på vej.

Michael Winsløv, der er politikommissær og leder af operativ støtte i Bornholms Politi, har arbejdet hårdt på at finde en løsning på trafikknudepunktet.

- Vi har lært meget af folkemødet de forrige år, og der har især været et sted, hvor der har været meget trafik, derfor har vi valgt at separere busser og biler i Tejn, så de kører hver sin rute til Allinge, siger Michael Winsløw.

Møllegade, der er en sidevej til Søndre Strandvej i Tejn, kommer til at spille en afgørende rolle i politiets planer.

- Ved Søndre Strandvej deles busser og biler op, sådan at busserne kører af Møllegade og gennem Olsker, og personbilerne fortsætter af Søndre Strandvej, for så kan busserne fortsætte uden at skulle holde i kø, siger Michael Winsløw.

Den plan er formanden for Allinge Aktivitetsgruppe godt tilfreds med.

- Det synes jeg er en rigtig god ide, for der har været et stort trafiktryk de seneste år, og hvis det kan hjælpe er det jo dejligt, siger formand i Allinge Aktivitetsgruppe Thomas Augustesen.

At Bornholms Politi har lavet lige den løsning er der en klar grund til.

- Vi håber, at flere vil tage bussen fremover. Jeg vil næsten love, at man kommer hurtigere derop med bus end med bil, så det er min opfordring, siger Michael Winsløw.

Kortet øverst i artiklen illustrer hvor opdelingen af biler og busser vil foregå, og hvilken rute henholdsvis busser og biler skal tage til Folkemødet. Den blå linje er den vej personbilerne skal køre, og den røde linje er den hvor busserne skal køre.

Politiet vil have cirka fem mand tilstede i folkemødedagene, hvor Møllegade møder Søndre Strandvej, til at sørge for opdelingen af busser og biler.

Aktuelle programmer på Play