Næste udsendelse: 23:15 Silles Hus - potteskår og pindsvinesikring (G)

TV i dag

 • 22:45På sporet af Bornholm -fra Rønne H til Aakirkeby (G)I dette afsnit følger vi sporet fra Rønne H til Aakirkeby. Her hører vi om historien bag jernbanen, men kommer også med Lasse på vej til skole fra Lobbæk til Aakirkeby. Samtidig kører vi galt med et tog fyldt af Missionærer.
 • 23:15Silles Hus - potteskår og pindsvinesikring (G)Tips og tricks til hus og have.
 • 23:45Kulturreportagen - Art Box Svaneke (G)Kulturreportagen er denne gang taget til Art Box i Svaneke. Maya Hiort Petersen arbejder her med indramning af billeder og hun har nok at lave.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Vestkystfiskerne 1 - Den svære start (G)I det første program i serien Vestkystfiskerne - den svære start. Møder vi fire fiskere og får deres fortælling om, hvordan de er havnet på havet.
 • 00:40På sporet af Bornholm -fra Rønne H til Aakirkeby (G)I dette afsnit følger vi sporet fra Rønne H til Aakirkeby. Her hører vi om historien bag jernbanen, men kommer også med Lasse på vej til skole fra Lobbæk til Aakirkeby. Samtidig kører vi galt med et tog fyldt af Missionærer.
 • 01:10Helleristninger - bronzealderens billeder (G)Følg med på en rejse ind i helleristningernes magiske billedverden. Med udgangspunkt i Bornholmske helleristninger følger vi helleristningssporet til Sverige og rundt i Europa, med tråde til Egypten.
 • 01:35Flere sider af Rune Skuym-Nielsen (G)Journalist Rune Skyum-Nielsen fortæller om sin portrætbog om Jakob Ejersbo "Jakob var her".
 • 02:05Hjemme i Sorthat-Muleby (G)Vi har alle hjemme et sted. Vi vil i en ny programserie tage ud i de bornholmske byer. Fortælle om byerne gennem mennesker og i dette program er vi taget til naturskønne Sorthat-Muleby.
 • 02:50De unge folkeræsere 1:3. (G)Han er ud af en familie med benzin i blodet, og han har selv en stor kærlighed til biler og motorsport. I første afsnit af "De unge folkeræsere" kan du møde Tobias Larsen, der har knyttet et tæt bånd til sin far gennem deres fælles interesse, folkeræs.
 • 03:15De unge folkeræsere 2:3 (G)I andet afsnit af "De unge folkeræsere" kan du møde Matias Kofod og Alexander Nielsen, som er hinandens største konkurrenter. De kæmper gerne om førstepladsen og kan lide at udfordre hinanden, men en dyst mellem de to racerkørere får en dramatisk afslutning.
 • 03:40De unge folkeræsere 3:3 (G)Det er langt lettere at få øje på bornholmske drenge, der kører folkeræs end piger, men i tredje afsnit af "De unge folkeræsere" kan du møde Sille Grænge og Trine Lund, som ikke er bange for at køre om kap med drengene og få olie på hænderne.
 • 04:05Mellem os (G)Lokalavisen "Klemensker-Rø Avisen" har fået nyt navn. Fremover hedder den "Klynge-Avisen", og du kan møde Herdis Terkelsen og Irene Dunker, som er nogle af de frivillige kræfter bag. Du kan også møde Rocio Paniagua Jensen, som har gennemførst iværkprogrammet 588 og projektleder Søren Femmer Jensen.
 • 04:35Helt i fisk - Dinosaurfisken (G)I dette program tager vi igen i put'n'take, men denne gang for at prøve at få en fisk fra tiden med dinosaurer på krogen. Den flotte stør er målet, men den er ikke helt med på idéen, for stør er en ganske forsigtig fisk, som gerne spytter agn og krog ud igen.
 • 05:05Stafetten - Hans Breum Jakobsen (G)Hans Breum Jakobsen er født og opvokset i Vestjylland. Han er nu bosat i Snogebæk og arbejder som sognepræst. Hans Breum Jakobsen ser det at tro som noget, der gør en positiv forskel.

Anne Thomas: Valget har ikke været let

Jobbet som viceborgmester har været "en kærlighedsaffære" for Anne Thomas, og hun har følt en vis forpligtelse over for de vælgere, der har stemt på hende.
Anne Thomas har sagt ja til jobbet som direktør for CRT i Nexø. Et job som ifølge viceborgmesteren er svært at forene med et liv som politisk aktiv.

Det betyder, at du må trække dig fra lokalpolitik. Hvordan har du det med det?

- Jeg har det utrolig dobbelt også. Hvis man kunne få i pose og sæk, så kunne jeg da godt tænke mig, at den her mulighed først kom om to år, siger Anne Thomas.

Der er en hel masse bornholmere, der har stemt på dig, fordi de gerne ville have dig til at sidde i kommunalbestyrelsen, og nu forlader du den så midt i perioden?

- Jeg ville lyve, hvis ikke jeg følte en vis forpligtelse. Man skal huske, at lokalpolitikere, og det gælder både Morten Riis, Leif Olsen, Bjarne Hartung, Carsten Scheiby og jeg har helt almindelige jobs, og så er politik noget vi gør i vores fritid, siger Anne Thomas og fortsætter:

- Så der kommer den her situation, hvor man skifter jobs. Og en gang imellem kræver det job, at man træder ud af politik. Det er normalt for lokalpolitikere, men det gør ondt alligevel.

Anne Thomas starter i sit nye job som direktør for CRT den 1. august, men valget har ikke været let for den nu afgående viceborgmester.

- Det har været en form for kærlighedsaffære for mig at være viceborgmester. Jeg er utrolig glad for det job, siger Anne Thomas.

- Jeg har aldrig været trættere lørdag aften, men heller ikke gladere mandag morgen. For mig har det virkelig været et utrolig vigtigt job.

Det er endnu ikke afklaret, hvem der skal være nu viceborgmester på Bornholm, men i konstitueringsaftalen fra sidste kommunalvalg står der, at det er partiet Alternativet der skal besætte posten som viceborgmester på Bornholm.

- Det betyder meget for mig, men man kan ikke gøre begge dele. Man kan ikke troværdigt være i en forskningsinstitution på nationalt plan, og så samtidig være viceborgmester på Bornholm, siger Anne Thomas.

Aktuelle programmer på Play