Næste udsendelse: 14:00 14Nyheder

TV i dag

  • 13:35Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
  • 14:0014Nyheder
  • 14:08Vejret i aften (G)
  • 14:10Kulturkavalkade (G)Kulturkavalkaden - vi ser tilbage på kulturåret 2019.
  • 15:40Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 16:20Sobczyk Og Sofie Spiser Grønt (G)Den bornholmske kok Casper Sobczyk, der til daglig er køkkenchef i København Zoo, bliver udfordret på sin opfindsomhed, når Sofie Andersen inviterer ham med i køkkenet på havnen i Snogebæk. En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad Casper Sobczyk har at gøre med, før han skal kreere et måltid, der kan feje benene væk under hans barndomsvenner fra Snogebæk. De håber menuen står på den famøse smørbøf, men får i stedet serveret et festfyrværkeri af vegetariske retter. Mon de vil savne kødet?
  • 16:50Stoltzes Naturperler - Buggedal (G)Naturvejleder Michael Stoltze viser rundt i sine yndlingssteder i naturen, som kun de færreste kender. Buggedal i Slotslyngen byder på et stort antal sjældne sommerfugle, vandplanterne pindsvineknop og rød pileurt og Europas største guldsmed, kejserguldsmeden.
  • 17:0017Nyheder
  • 17:04Vejret i morgen
  • 17:05Kong Gulerod (G)Kong Gulerod tager til jule-workshop hos Bo Grønt i Nexø. Her møder vi 32 friske kvinder, der er mødt op for at få gode tips og tricks til at skabe deres egne juledekorationer og kranse. Vi besøger ciderfolkene i Vestermarie. De skal nu til at plante deres egne hjemmepodede æbletræer ud på marken. De har også forsøgt sig med lidt mikrobryg af de første æbler og vi hører om deres erfaringer hidtil. Hjemme følger vi op på alt det vintergrønne og vi tager rodstiklinger af de mynter som vi plantede i baljer tidligere på året og vi konserverer nogle af de sidste blade der skal bruges til en god vinterdrik. Vi vintersikrer de mere sarte planter i haven for eksempel oliventræet og artiskokkerne i køkkenhaven. Vi forsøger os også med at drive grene frem så de blomstrer præcis til jul.
  • 17:50Næste uges tv (G)
  • 18:0018Nyheder
  • 18:04Vejret i morgen (G)
  • 18:05Mellem os - ugens udvalgte (G)
  • 18:30EKKO (G)Naturprogrammet EKKO er på udkig efter den farvestrålende eksotiske isfugl ved Nexø, fanger krabber i Rønne Havn og undres over en sen optræden af drone svirrefluen.
  • 19:10Næste uges tv (G)
  • 19:20Rejsen til Sagalandet 6:17 TV 2/Bornholms egen julekalender fra 1992 handler om Oskar der ligger syg. Humle fortæller videre om dengang, hvor Baldrian begav sig op over bjerget og mødte en drage, det må du høre mere om i morgen. Nissepigen Camille er nu kommet ud af 1000 års skoven.
  • 19:3019.30Nyheder
  • 19:44Vejret i morgen (G)
  • 19:45Sprogblomster Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 20:30Silles Hus - julehygge og lun æbledrikI Silles Hus laver kokken i dag en lun æbledrik over bålet til at varme sig på. Fuglene får et foderbrædt, så de også kan mærke det snart er jul og det er en fryd for øjet når blomsterbinderen slår sig løs og laver pynt til julebordet.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00Fangstgaranti 4: NatholdetDer er garanti for højt humør, stor begejstring og masser af fisk på krogen, når Morten Stamm Mikkelsen kaster snøren i vandet. Vi skal ud at fiske med Natholdets Anders Breinholt.
  • 21:30Fra lade til landevej - listige lister og ny indmad (10:12) (G)De sidste detaljer kommer på plads i dette afsnit af 'Fra lade til landevej'. Vindueslisterne skal på, hvilket ikke er helt nemt. Og så skal bilen op til autopolstreren ved Klemensker. Nu skal det nye interiør endelig tilbage på plads i den gamle Ford Taunus 17M fra 1960.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:15Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 23:00Silles Hus - julehygge og lun æbledrik (G)I Silles Hus laver kokken i dag en lun æbledrik over bålet til at varme sig på. Fuglene får et foderbrædt, så de også kan mærke det snart er jul og det er en fryd for øjet når blomsterbinderen slår sig løs og laver pynt til julebordet.
  • 23:30Fangstgaranti 4: Natholdet (G)Der er garanti for højt humør, stor begejstring og masser af fisk på krogen, når Morten Stamm Mikkelsen kaster snøren i vandet. Vi skal ud at fiske med Natholdets Anders Breinholt.
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Sprogblomster (G)Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 01:00Bornholm knokler - Keramiker (G)Bornholm Knokler er i dag på besøg på Hjorths Fabrik for at prøve at arbejde som keramiker. Hjorths Fabrik er en del af Bornholms Museum, men der arbejdes stadig, som man gjorde for 100 år siden i drejestuen.
  • 01:30Hygge og hestekræfter (G)Der er masser af hygge og hestekræfter når Englænderklubben på Bornholm holder motorcykeltræf. Vi er med på campingpladsen og møder en masse af de små 200 deltagere fra hele Norden, der kommer for at fejre 25 års jubilæumstræf.
  • 02:00Månedens foredrag - Anders Pihl (G)Hvad er det? Hvor gammelt er det? Hvor ved du det fra? Anders Pihl, arkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om dateringsmetoder i arkæologien
  • 03:00Bornholm knokler - Graver (G)Hvad får man hvis man kombinerer en journalist i praktik som graver med en havetraktor, og placerer dem på en smuk kirkegård i den bornholmske sensommer? Det kan du finde ud af, hvis du kigger med i denne udgave af Bornholm Knokler, hvor der også bliver tid til en snak om døden, døbefont og ukrudt. bornholmere på arbejde.
  • 03:30Fra lade til landevej - listige lister og ny indmad (10:12) (G)De sidste detaljer kommer på plads i dette afsnit af 'Fra lade til landevej'. Vindueslisterne skal på, hvilket ikke er helt nemt. Og så skal bilen op til autopolstreren ved Klemensker. Nu skal det nye interiør endelig tilbage på plads i den gamle Ford Taunus 17M fra 1960.
  • 04:00Vild Med Dyr - Ål (G)Selvom der er forsket meget i ålen, er den stadig et stort mysterium. På Aqua fortæller de gerne historien om ålens vandring. I denne Vild Med Dyr skal de dog kun vandre fra et akvarium til et andet, men ålen er som bekendt glat og ikke sådan at fange
  • 04:30Nationalpark Thy (35:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Stafetten - Karen-Margrethe Hansen Bager (G)Karen-Margrethe Hansen Bager er nok mest kendt på Bornholm som direktør for DGI. Det er ikke et tilfælde. Hun har blandt andet det meste af livet været aktiv som gymnastikinstruktør på Bornholm, hvor hun også er født. Det store mål er at få flere og flere til at dyrke motion.

Hvilken kok skinner mest i Gudhjem?

I dag skal vinderen af den 11. udgave af kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem findes.
Solen står højt over Gudhjem, men hvilke kokke skinner mest på havnen? Det finder vi ud af i dag, hvor kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem finder sted for 11. gang.

I hovedkonkurrencen deltager fire kokke: Dak Wichangoen fra Kiin Kiin, som også vandt konkurrencen i 2018, Anika Madsen fra Roxie, Gabriel Hedlund fra Vollmers og Claus Henriksen fra Dragsholm Slot. Til at bedømme dem er fire dommere: Claus Meyer fra Meyers, Jesper Koch fra ByKoch, tidl. køkkenchef på Kong Hans, Thomas Rode, og deltager i Sol over Gudhjem 2017, Kamila Seidler.

De fire kokke skal alle levere en forret og en hovedret. På forhånd er de blevet præsenteret for en række produkter, der skal indgå i hovedretten, mens én ingrediens først vil blive afsløret på dagen. Det sidste er også gældende for de produkter, der skal indgå i forretten.

De produkter, som kokkene kender på forhånd, er: tykkam af Gastrokalv fra Dansk Cater og Danish Crown, højreb af Gastrokalv, der har modnet i 160 dage, rabarber- eller æblemost fra Bornholms Mosteri og Maldon Sea Salt. Til retterne vil der blive drukket Sommertid Saison fra Husbryggeriet Jacobsen.

Til den søde tand
Hovedkonkurrencen er dog ikke den eneste konkurrence, der finder sted på havnen i Gudhjem. Inden hovedkonkurrencen skal der nemlig også findes en vinder af dessertkonkurrencen. Her deltager Brian Mark Hansen fra Søllerød Kro, som også vandt konkurrencen i 2018, Daniel Kruse fra Det Røde Pakhus og Michael Munk fra MeMu, mens dommerne er Henrik Jyrk fra Ibu, René Mammen fra Substans, Morten Heiberg fra Dessertcirkus og Nicolai Nørregaard fra Kadeau.

I dessertkonkurrencen er deltagerne også på forhånd blevet præsenteret for en række produkter, mens ét produkt afsløres på dagen. De på forhånd kendte produkter er kærnemælk fra Arla Unika, chokolade fra Cacao Barry, te fra NuTe organic, Sol over Gudhjem snaps fra Copenhagen Distillery og sukker fra Nordic Sugar.

Bornholmske producenter på havnen
Foruden hovedkonkurrencen og dessertkonkurrencen vil der også blive fundet vindere af Produktprisen. Der uddeles en pris inden for både mad, drikke, konfekture og innovation.

Alt i mens konkurrencerne finder sted vil der være rig mulighed for publikum til at smage på og købe en masse bornholmske produkter på madmarkedet ved siden af.

Under Sol over Gudhjem uddeler Fonden Dansk Gastronomi også æresprisen "Kokkenes Kok". De nominerede er: Mark Lundgaard fra Kong Hans Kælder, Lisbeth Jacobsen fra Restaurationen og Christian Puglisi fra Relæ.

Program for Sol over Gudhjem:
11.00: Madmarked åbner på Gudhjem Havn.
11.00: Sol over Gudhjem Dessertkonkurrence begynder på havnens Lille Scene. Konkurrencen kører frem til kl. 12.55.
12.15: Åbningstale på Den Store Scene.
12.30: Produktpris og smagsprøver til publikum på Den Store Scene.
12.55: Vinderen af Sol over Gudhjem Dessertkonkurrence kåres på Lille Scene.
13.00: Sol over Gudhjem Hovedkonkurrence begynder på Den Store Scene.
13.15: Vindere af Produktprisen kåres.
13.30: Kåring af Kokkenes Kok.
16.40: Vinderen af Sol over Gudhjem 2019 kåres.
17.00: Programmet slutter

Aktuelle programmer på Play