Næste udsendelse: 23:10 Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)

TV i dag

 • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 23:10Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
 • 23:35Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
 • 01:05Et lettere liv - Det er en vanesag 1:2 (G)Bornholmerne bliver tungere og tungere ligesom resten af verden, og med vægten følger en række af sundhedsproblemer. I en dokumentar i to afsnit undersøger vi, hvorfor det er så svært at styre kiloene, og hvad kan vi gøre for at undgå, at vores liv bukker under for vægten.
 • 01:30Krimimessen: Leif Davidsen (G)Leif Davidsen har skrevet en række krimier, der foregår i Østeuropa. Han er på regionernes scene på Krimimessen 2016 med vært Brian Christensen fra TV2 Bornholm.
 • 01:55Bornholm knokler - Smed (G)I denne omgang af Bornholm Knokler prøver vi kræfter med jobbet som smed. Der skal svejses og arbejdes på materiale til luftfartsindustrien, og der er nok udfordringer når man f.eks. aldrig har prøvet at svejse.
 • 02:30Mens du sover (9:12) (G)Vi er taget på natreportage for at møde nogle af dem der arbejder, mens du sover.
 • 03:00Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
 • 03:30Guld fra gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Aars, Viborg, Varde, Stege, Tange og Marstal.
 • 03:55På sporet af Bornholm - fra Aakirkeby - Nexø (G)I dette afsnit skal vi fra Aakirkeby til Nexø. Det sidste stræk på den bane, som startede jernbanefeberen på Bornholm. Her skal vi forbi Pedersker og Kanikkegaard Station, men også Ugleenge kurven, hvor toget en dag kørte af sporet.
 • 04:30Nationalpark Thy (31:52) (G)Hvad har virket i kampen mod hybenroserne? Vi er med eksperterne på klitheden for at se resultatet.
 • 05:00Fra lade til landevej - Slib og sæder (3:12) (G)Bilen er langsomt blevet skilt ad, og mens der i 3. afsnit rodes lidt under Taunussen, er bilentusiasten Ole Bramsgaard også gået igang med et omfattende slibearbejde. Og så bliver det gamle, udslidte interiør kørt til sadelmageren, som skal give det nyt liv.

Festival med tilbud til skoler: Gratis deltagelse

Når Bornholms Litteraturfestival under Kulturugen inviterer til workshop med fantasyforfattere, kan to skoleklasser kommer gratis med.
Snart begynder årets Kulturuge på Bornholm. Og Bornholms Litteraturfestival, der er del af Kulturugen, har i år et godt tilbud til to skoleklasser: Deltag gratis i en workshop om den litterære genre fantasy.

Historier i fantasygenren foregår i eventyrlige og alternative verdener. En af de forfattere, der har haft stor succes med genren er Lene Kaaberbøl, der bl.a. har skrevet Skammerens Datter og Vildheks. Kaaberbøl, der for nyligt er flyttet til øen, kan man bl.a. møde til workshoppen, der bliver Bornholms første Børne- og Unge Litteraturfestival. Og altså en del af festivalen for voksne.

Workshoppen er åben for alle og består af tre forskellige arrangementer:

Kl. 9: Skab din egen Superhelt workshop: Spiderman, Wonderwoman og selvfølgelig Ant-Boy. Tegneserier og børnebøger er fyldt med fantastiske superhelte. Hvilken superhelt ville komme til live, hvis Du skulle bestemme? Hvordan ville han/hun se ud og med hvilke superkræfter? Det kan du finde ud af, når vi sammen med kulturformidler, forfatter og illustrator, Franz M.H. Bomberg dykker ned i superheltenes fantastiske verden og opfinder nye superhelte. Kr. 50,- inkl. billetgebyr + kulturuge badge (kun billetter ved bestilling på

Kl. 11: Lene Kaaberbøl fortæller om arbejdet og oplevelserne med bla. Skammerens Datter, Vildheks og selvfølgelig forfatterskabet. - Kr. 70 inkl. billetgebyr + KulturugebadgeKl.

13: Kenneth Bøgh Andersen fortæller om arbejdet og oplevelserne med bla. Antboy, Djævlekrig og forfatterskabet - Kr. 70 inkl. billetgebyr + KulturugebadgeFestivalen

Men litteraturfestivalen tilbyder altså gratis deltagelse til to bornholmske skoleklasser:

- Send en mail til booking@svanekegaarden.dk senest 12. september kl. 12: med skole, klasse og lærernavn samt kontaktoplysninger. De 2 klasser får besked fredag 13. sept. kl. 9.15, skriver Bornholms Litteraturfestival.

Aktuelle programmer på Play