Næste udsendelse: 20:15 På sporet af Bornholm -fra Rønne H til Aakirkeby (G)

TV i dag

 • 19:45Vestkystfiskerne 1 - Den svære startI det første program i serien Vestkystfiskerne - den svære start. Møder vi fire fiskere og får deres fortælling om, hvordan de er havnet på havet.
 • 20:15På sporet af Bornholm -fra Rønne H til Aakirkeby (G)I dette afsnit følger vi sporet fra Rønne H til Aakirkeby. Her hører vi om historien bag jernbanen, men kommer også med Lasse på vej til skole fra Lobbæk til Aakirkeby. Samtidig kører vi galt med et tog fyldt af Missionærer.
 • 20:45Silles Hus - potteskår og pindsvinesikringTips og tricks til hus og have.
 • 21:11Vejret i morgen (G)
 • 21:15EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 22:0019.30Nyheder (G)
 • 22:14Vejret i morgen (G)
 • 22:15Vestkystfiskerne 1 - Den svære start (G)I det første program i serien Vestkystfiskerne - den svære start. Møder vi fire fiskere og får deres fortælling om, hvordan de er havnet på havet.
 • 22:45På sporet af Bornholm -fra Rønne H til Aakirkeby (G)I dette afsnit følger vi sporet fra Rønne H til Aakirkeby. Her hører vi om historien bag jernbanen, men kommer også med Lasse på vej til skole fra Lobbæk til Aakirkeby. Samtidig kører vi galt med et tog fyldt af Missionærer.
 • 23:15Silles Hus - potteskår og pindsvinesikring (G)Tips og tricks til hus og have.
 • 23:45Kulturreportagen - Art Box Svaneke (G)Kulturreportagen er denne gang taget til Art Box i Svaneke. Maya Hiort Petersen arbejder her med indramning af billeder og hun har nok at lave.
 • 00:0019.30Nyheder (G)
 • 00:15Vestkystfiskerne 1 - Den svære start (G)I det første program i serien Vestkystfiskerne - den svære start. Møder vi fire fiskere og får deres fortælling om, hvordan de er havnet på havet.
 • 00:40På sporet af Bornholm -fra Rønne H til Aakirkeby (G)I dette afsnit følger vi sporet fra Rønne H til Aakirkeby. Her hører vi om historien bag jernbanen, men kommer også med Lasse på vej til skole fra Lobbæk til Aakirkeby. Samtidig kører vi galt med et tog fyldt af Missionærer.
 • 01:10Helleristninger - bronzealderens billeder (G)Følg med på en rejse ind i helleristningernes magiske billedverden. Med udgangspunkt i Bornholmske helleristninger følger vi helleristningssporet til Sverige og rundt i Europa, med tråde til Egypten.
 • 01:35Flere sider af Rune Skuym-Nielsen (G)Journalist Rune Skyum-Nielsen fortæller om sin portrætbog om Jakob Ejersbo "Jakob var her".
 • 02:05Hjemme i Sorthat-Muleby (G)Vi har alle hjemme et sted. Vi vil i en ny programserie tage ud i de bornholmske byer. Fortælle om byerne gennem mennesker og i dette program er vi taget til naturskønne Sorthat-Muleby.
 • 02:50De unge folkeræsere 1:3. (G)Han er ud af en familie med benzin i blodet, og han har selv en stor kærlighed til biler og motorsport. I første afsnit af "De unge folkeræsere" kan du møde Tobias Larsen, der har knyttet et tæt bånd til sin far gennem deres fælles interesse, folkeræs.
 • 03:15De unge folkeræsere 2:3 (G)I andet afsnit af "De unge folkeræsere" kan du møde Matias Kofod og Alexander Nielsen, som er hinandens største konkurrenter. De kæmper gerne om førstepladsen og kan lide at udfordre hinanden, men en dyst mellem de to racerkørere får en dramatisk afslutning.
 • 03:40De unge folkeræsere 3:3 (G)Det er langt lettere at få øje på bornholmske drenge, der kører folkeræs end piger, men i tredje afsnit af "De unge folkeræsere" kan du møde Sille Grænge og Trine Lund, som ikke er bange for at køre om kap med drengene og få olie på hænderne.
 • 04:05Mellem os (G)Lokalavisen "Klemensker-Rø Avisen" har fået nyt navn. Fremover hedder den "Klynge-Avisen", og du kan møde Herdis Terkelsen og Irene Dunker, som er nogle af de frivillige kræfter bag. Du kan også møde Rocio Paniagua Jensen, som har gennemførst iværkprogrammet 588 og projektleder Søren Femmer Jensen.
 • 04:35Helt i fisk - Dinosaurfisken (G)I dette program tager vi igen i put'n'take, men denne gang for at prøve at få en fisk fra tiden med dinosaurer på krogen. Den flotte stør er målet, men den er ikke helt med på idéen, for stør er en ganske forsigtig fisk, som gerne spytter agn og krog ud igen.
 • 05:05Stafetten - Hans Breum Jakobsen (G)Hans Breum Jakobsen er født og opvokset i Vestjylland. Han er nu bosat i Snogebæk og arbejder som sognepræst. Hans Breum Jakobsen ser det at tro som noget, der gør en positiv forskel.

Der skal trækkes linjer i landskabet ved Aakirkeby

Et borgermøde i Aakirkebyhallerne skal være med til at trække de rette linjer i landskabet omkring Aakirkeby.
Borgermøde i Aakirkebyhallerne tirsdag d. 20. maj kl. 19.00 om Linjer i Landskabet.

Siden januar har arbejdsgruppen for projekt Linjer i landskabet arbejdet med at udvikle projektet. Det er nu tid til at få kvalificeret de udviklede idéer i en dialog med lokalsamfundet, og derfor inviterer projektgruppen nu til borgermøde i Aakirkebyhallerne.

Naturen omkring Aakirkeby indeholder en enestående geologisk og kulturhistorisk fortælling, som ikke er formidlet tydeligt nok. Nye stiforløb, guidede ture, informationspunkter og udsigtsposter skal med projekt "Linjer i landskabet" danne rammen om et indbydende rekreativt oplevelseslandskab i området. De nye tiltag skal samtidig skabe bedre forbindelse mellem Aakirkeby og det omkringliggende landskab.

Nu konkretiseres ideerne i projektet Linjer i Landskabet. Siden offentliggørelsen af projektet i januar er opbakningen og ideerne til projektet strømmet ind. Derfor vil projektgruppen præsentere de foreløbige tanker og streger, før det endelige ansøgningsprojekt besluttes.

På mødet vil projektet og nuværende idéer til et stiforløb blive præsenteret, og der vil være mulighed for at komme med nye ideer og forslag til projektet. Stiforløbet skal anlægges syd for Aakirkeby, fra Klinten og ned langs Læsåen,

Udviklingsprojektet er støttet af Realdanias yderområdekampagne "Stedet Tæller". Ideen til projektet kom oprindeligt på Aakirkeby Tingets borgermøde, formålet var at give Bornholmerne og turisterne nogle spændende og sammenhængende tur forløb, der kunne bruges af alle.


FAKTA:

SYTE er tovholder for projektet. I arbejdsgruppen sidder repræsentanter for NaturBornholm, Aakirkeby Byting, Naturfredningsforeningen og Naturhistorisk Forening på Bornholm.

Projektet har modtaget 125.000 kr. af Realdanias kampagne Stedet Tæller. Bevillingen er øremærket eksterne konsulenter, og formålet er at udvikle projektet forud for der kan søges om støtte til realisering i august. Herudover bidrager SYTE med midler, ligesom der er ansøgt lokale fonde om midler til projektudarbejdelsen.

Aktuelle programmer på Play