Næste udsendelse:

TV i dag

 • 23:30I Tyskland har jeg hjemme 1:4 (G)Giver det stadig mening, at Danmark hvert år sender penge til det danske mindretal i Sydslesvig? Det spørger Søren Vesterby om i fire programmer, hvor han besøger mindretallet syd for grænsen.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10EKKO (G)Havørneungen er på vingerne, og EKKO har været med fra starten under dens dramatiske opvækst i Ølene. Naturreservatet byder også på sort stork, kantareller og rørhøge.
 • 00:55Under Overfladen: Rødehavet 1:4 (G)Der er kun meget få koraller i Danmark. Til gengæld er der masser af koraller i Rødehavet. TV SYD følger en gruppe sydjyder, der går under overfladen i Rødehavet.
 • 01:30Flere sider af Lene Dybdahl (G)Fantasyforfatter Lene Dybdahl fortæller om sin bog "Skyriel".
 • 02:00Folkemødet 2019 - De bedste øjeblikke, live rundtur med Sofie Andersen (G)
 • 02:30Månedens foredrag - Jakob Seerup (G)Museumsinspektør Jakob Seerup fortæller om Valborg Hjorth. Bornholms fornemst dekorede sygeplejerske. En sygeplejerske i krig og fred.
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Løgstør, Stevns, Odense, Viborg, Aabenraa og Kerteminde.
 • 04:00Mellem os (G)
 • 04:30Helt i fisk - Plastik og gedder (G)Gedden er et bæst. En rigtig skarptandet rovfisk fra et ondt sted. Christian, Jesper og William er taget til den private sø, Krashave, for at prøve at få et af bæsterne på krogen. Denne gang kun med kunstig agn, og det er ikke småting, man fanger gedder med.
 • 05:00Stafetten - Klaus Hjorth Hansen (G)Klaus Hjorth Hansen er 52 år og driver flere virksomheder på Bornholm og i Polen. Fundamentet er Nexø Vodbinderi. Klaus Hjorth Hansen er født og opvokset i Aarsdale, og der bor han også i dag med kone og børn.

Team Rynkeby har overstået den længste etape

De bornholmske Rynkeby-ryttere kørte fredag mere end 200 kilometer, da sidste etape før lørdagens indtog til Paris blev kørt.
I dagbogen fra Team Rynkeby Bornholm glæder man sig over, at turens længste etape er i hus.

Fra dagbogen:
Fredag er dagen inden dagen. Det er den sidste lange etape, inden vi lørdag kører ind til Paris og mødes med de øvrige 53 Team Rynkeby hold fra Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Færøerne og Tyskland.

Men inden Paris kan blive indtaget af en flot gule bornholmere, bød fredag dog på turens længste etape med mere end 200 kilometer. Vejrudsigten gav forventninger om en meget varm dag gennem de franske landområder fra Charleville-Mezieres til provinsbyen Saint-Witz lige nord for Charles de Gaulle lufthavnen uden for Paris. Turen gik gennem flere små franske landsbyer, og en stor del af ruten gav frit udsyn til marker og skov.

Som forventet blev dagen meget varm med op til 32 grader, og de store vidder i det franske landskab gav ikke meget skygge til det gule cykelfelt. Den sidste fjerdedel af etapen var hård for mange – men alle kæmpede det bedste, de havde lært og kom til hotellet på fornem vis. Der var tårer på flere kinder og et lettelsens suk fra mange, da den lange etape var overstået. Vi er mere end klar til at køre det sidste stykke ind mod Paris, hvor rigtig mange pårørende venter på at tage imod.

Inden fredag bliver til lørdag, og vi kan cykle ind i Paris, vil vi dog unde os selv en hyggelig aften. For mange gik den forbi McDonald’s, da vi erfarede, at den franske restaurant ved hotellet ikke kunne stille vores sult. Aftenen er lun, og ved lastbilens bagsmæk kan vi nu fejre, at en lang og varm etape er godt i hus, og vi kan skimte Eiffeltårnet i den lange kikkert.

Vi ses i Paris!