Næste udsendelse: 22:40 Mellem os - ugens udvalgte (G)

TV i dag

 • 00:0019.30Nyheder og Kulturuge (G)
 • 22:20Sportsaften (G)Sportsaften er på Sjælland, til håndbold-premieren i Kvalifikationsrækken for herrer, mellem Virum-Sorgenfri og Viking. Desuden reportage fra fodboldkampen i Københavnsserien, mellem RIK og KB.
 • 22:40Mellem os - ugens udvalgte (G)
 • 23:05Nationalpark Thy (36:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 23:35Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 00:15Næste uges tv (G)
 • 00:20Sportsaften (G)Sportsaften er på Sjælland, til håndbold-premieren i Kvalifikationsrækken for herrer, mellem Virum-Sorgenfri og Viking. Desuden reportage fra fodboldkampen i Københavnsserien, mellem RIK og KB.
 • 00:40Mellem os - ugens udvalgte (G)
 • 01:05Nationalpark Thy (36:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 01:35Krimimesse 2015 - Pernille Boelskov (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
 • 01:55Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 02:35Månedens foredrag - Finn Ole Nielsen (G)Finn Ole Nielsen, chefarkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om årets gang i den arkæologiske afdeling.
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skagen, Maribo, Kolding, Egeskov, Rønne, Holbæk og Viborg.
 • 04:00Vild med dyr - Gepardunger (G)Geparderne i Ree Park har fået unger, og de bliver fulgt tæt de første uger af deres liv. Anna Louise Tranæs Didriksen skal lære at holde en gepardkilling korrekt, så dyrlægen kan foretage det daglige sundhedstjek.
 • 04:30Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Sue Trolle (G)Sue Trolle er oprindeligt fra Tanzania. Hun kom til Bornholm i 1972 med sin kæreste, biolog Lars Trolle, som hun senere giftede sig med. Sue trolle interesserer sig for planter, og hun sælger blandt andet krydderurter og lægeurter på Svaneke Torv.

FM 2017: Kokkelandshold på besøg

Det Danske Kokkelandshold kommer til Folkemødet på Bornholm for første gang.
Det Danske Kokkelandshold deltager for første gang på det årlige Folkemøde på Bornholm i dagene 15. – 18. juni 2017.

Sammen med rederiet Færgen har de komponeret en alsidig menu, som tager afsæt i råvarer fra de danske øer, hvoraf rederiet Danske Færger A/S sejler til hovedparten.

Kokkelandsholdet stiller med 6 kokke, som sammen skal stå for at bespise de mange besøgende, der kigger forbi teltet under Folkemødet. Man finder øMads teltet ved Kampeløkke Havn, telt nr. E 10.

Hos Kokkelandsholdet har man i det daglige arbejde stor fokus på at tilberede mad, der smager godt, er af høj kvalitet og fremstillet af de bedste råvarer. Og hele tankegangen med at lave øMad af råvarer fra mindre producenter passer rigtig godt ind i holdets værdisæt og målsætning. Sten Slot fra Kokkelandsholdet kommenterer:

- En del af vores målsætning med Kokkelandsholdet er at have et tæt samarbejde med interessenter indenfor fødevareområdet og inden for gastronomien. Derudover tilstræber vi i vores daglige arbejde at anvende flest mulige råvarer fra danske producenter. Det var derfor helt naturligt for os at vælge Færgen som samarbejdspartner i forbindelse med Folkemødet. Færgens fokus på øMad dvs. mad tilberedt af råvarer primært fra producenter, hvor Færgen sejler, giver os en god anledning til netop at prøve kræfter med en lang række gode kvalitetsråvarer fra udvalgte øer i Danmark, siger Sten Slot.

For Færgen er mad og måltider produceret af råvarer fra de lokale øer blevet en hjertesag. Rederiet har i mange år gjort en stor indsats for øerne og været med til at sikre den fortsatte udbredelse og det fortsatte kendskab til både producenter og råvarer fra de danske øer.


Kokkelandsholdets fem Ø-mads retter ved Folkemødet på Bornholm:


Forretter:

Jomfruhummer fra Læsø med østersmarinade fra Vadehavet. Torsk fra Langelandsbæltet, nænsomt fanget med garn.


Hovedretter:

Gris fra Knuthenlund, sortbroget dansk landrace gris fra Lolland.
Culotte fra de danske øer.


Dessert:

Koldskål fra Naturmælk i Sønderjylland, hertil danske jordbær og rabarber


Grøntsager:

Der anvendes en lang række grøntsager, primært fra det solrige Sydfyn og Danmarks Køkkenhave, Samsø.