Næste udsendelse: 20:25 Mellem os

TV i dag

 • 19:50Sobczyk Og Sofie Spiser ÆgEn ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad den bornholmske kok Casper Sobczyk har at gøre med, inden han sammen med vært Sofie Andersen skal kreere en række retter i programmet "Sobczyk og Sofie spiser". I tredje afsnit, er hovedingrediensen æg. Sobczyk skal i dag forsøge at imponere sin lærermester med sine "æg'stra" gode retter.
 • 20:25Mellem os I ti år har Winni Grosbøll været Bornholms borgmester. Hun besøger Mellem Os til et personligt tilbageblik på årene som øens mest magtfulde politiker. En tid, der både har rummet store oplevelser, men som også har haft omkostninger undervejs.
 • 21:05Kulturkalenderen Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 21:14Vejret i morgen (G)
 • 21:15Mad med Mads og DavidMadprogram med humor. Produceret i 2017.
 • 21:45Fugleskolen (G)Vil du også have mere ud af turen? At kende fuglene omkring os giver nye og spændende oplevelser i naturen. Sune Riis er biolog og dedikeret ornitolog. Han giver tip til, hvordan man kan kende de bornholmske fugle på udseende, lyde og adfærd.
 • 22:0022Nyheder
 • 22:09Vejret i morgen (G)
 • 22:10Kulturreportagen - Når ord får liv (G)Anna Margrethe Kjærgaard er illustrator. Med blyant og pensel sætter hun form og farve på det skrevne ord. Hun har været med til at udgive 18 børnebøger, blandt andet "Mit Hus", som er hendes mors oplevelser af Bornholms Bombardement i 1945.
 • 22:15Sobczyk Og Sofie Spiser Æg (G)En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad den bornholmske kok Casper Sobczyk har at gøre med, inden han sammen med vært Sofie Andersen skal kreere en række retter i programmet "Sobczyk og Sofie spiser". I tredje afsnit, er hovedingrediensen æg. Sobczyk skal i dag forsøge at imponere sin lærermester med sine "æg'stra" gode retter.
 • 22:50Mellem os (G)I ti år har Winni Grosbøll været Bornholms borgmester. Hun besøger Mellem Os til et personligt tilbageblik på årene som øens mest magtfulde politiker. En tid, der både har rummet store oplevelser, men som også har haft omkostninger undervejs.
 • 23:35Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 23:40Kofoeds Naturperler - Storedal (G)Området byder blandt andet på et hemmeligt stenbrud med en helt utrolig ro og en sprækkedal med spændende vækst.
 • 00:0022Nyheder (G)
 • 00:10Kulturreportagen - Når ord får liv (G)Anna Margrethe Kjærgaard er illustrator. Med blyant og pensel sætter hun form og farve på det skrevne ord. Hun har været med til at udgive 18 børnebøger, blandt andet "Mit Hus", som er hendes mors oplevelser af Bornholms Bombardement i 1945.
 • 00:15Sobczyk Og Sofie Spiser Æg (G)En ukendt bornholmsk ingrediens og 10 minutter til at handle i et supermarked. Det er, hvad den bornholmske kok Casper Sobczyk har at gøre med, inden han sammen med vært Sofie Andersen skal kreere en række retter i programmet "Sobczyk og Sofie spiser". I tredje afsnit, er hovedingrediensen æg. Sobczyk skal i dag forsøge at imponere sin lærermester med sine "æg'stra" gode retter.
 • 00:50Mellem os (G)I ti år har Winni Grosbøll været Bornholms borgmester. Hun besøger Mellem Os til et personligt tilbageblik på årene som øens mest magtfulde politiker. En tid, der både har rummet store oplevelser, men som også har haft omkostninger undervejs.
 • 01:30Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
 • 01:40Bornholm knokler - Skrædder (G)Bornholm Knokler er i dag på besøg i Rønne hos Bornholms Skrædder og Skomager. Her kaster vi os ud i arbejdet som skrædder, og skabe en skjorte til fotografen, men værtens 23 år gamle sykørekort er ikke helt så gyldigt mere.
 • 02:15Månedens foredrag - Bente Jensen (G)Bente Jensen, Cand. mag. i Historie, fortæller om turismens udvikling på Bornholm.
 • 03:15Bornholm knokler - NaturBornholm (G)Vi ved allesammen, at der har været dinosaurer på Bornholm, men vidste du, at pedelen på NaturBornholm har en dinosaur som vagthund? At krokodillerne derude ikke rigtigt kan se under vand? Hør og se mere i aftenens udsendelse, hvor vi går bag facaden på NaturBornholm.
 • 03:45Fra lade til landevej - Syn for sagen (11:12) (G)I dette afsnit skal der helt styr på bremserne, for nu skal Ole Bramsgaard have den istandsatte Ford Taunus 17M de Luxe til syn. Den er kommet fra laden og har kørt lidt på landevejen, men spørgsmålet er, om Ole får sit stempel, og konen endelig får sin bil.
 • 04:15Nationalpark Thy (36:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Hans Jørgen Jensen (G)Hans Jørgen Jensen er kendt af mange som sekretariatsleder for LAG-Bornholm . Han har i årtier kæmpet - og han kæmper fortsat - for liv i lokalmiljøet og på hele Bornholm, hvor han også er født.

Sikkerhed på Folkemødet skal planlægges regionalt

Et EM i fodbold og Folkemødet på samme tid næste år udgør så stort et pres på dansk politi, at en regional enhed overtager sikkerhedsopgaven på Folkemødet.
Det plejer at være Bornholms Politi, der sidder for bordenden, når sikkerhedsopgaven skal varetages under Folkemødet - men sådan bliver det ikke næste år.

Danmark skal nemlig være vært ved EM i samme weekend, som Folkemødet skal afholdes, og det lægger et stort pres på dansk politi.

- Det er en kæmpe opgave at afvikle de her kampe og have internationale hold i byen, og på den baggrund vil vi ikke kunne afvikle Folkemødet, som vi plejer og få den assistance udefra, som vi plejer, fortæller politidirektør hos Bornholms Politi, Kit Claudi Grøn-Iversen.

Derfor er løsningen, at Det Regionale Situations- og Operationscenter under Københavns Politi skal sidde for bordenden i planlægningen af de to events, men det bliver i samarbejde med Bornholms Politi, og derfor vil det formentlig ikke gøre nogen forskel for deres medvirken på Folkemødet, fortæller politidirektøren.

- Både bornholmerne og de gæster, der kommer, vil ikke mærke den store forskel. Det er dansk politi, som vi kender det. Glade og imødekommende betjente, men inde bag ved er der nogle ændringer, fortæller hun.

Også store events i 2021
Folkemødet er Danmarks største politiaktion, og selvom man hos Bornholms Politi har været glade for at varetage den sikkerhedsmæssige koordinering, har de forståelse for situationen.

- Sådan er vilkårene, når der ligger to store arrangementer samtidigt. Vi plejer at få rigtig meget assistance og hjælp fra hele dansk politi, og denne gang kan vi altså ikke have dét træk, som vi plejer, så vi er nødt til at tænke os om og finde ud af, hvordan vi kan løse folkemødeopgaven på en anden måde med et mindre ressourcetræk på de andre kredse, fortæller hun.

Kit Claudi Grøn-Iversen afviser, at det er et spørgsmål om, at Folkemødet er blevet for stort til Bornholms Politi. Hun forventer heller ikke, at den regionale enhed overtager opgaven under Folkemødet fremover, men fortæller dog, at der også i 2021 vil være store events som Tour de France og World Pride, der også vil ligge stort pres på dansk politi.

- Vi skal lære en helt masse af, hvordan vi kan løse den her opgave på tværs bedst muligt. Det er netop derfor, man har lavet det nationale center i sin tid, og nu prøver vi under Folkemødet, og så må vi evaluere og se, hvad vi kan lære af det, siger hun.

Det er også Det Regionale Situations- og Operationscenter, der har stået for koordineringen af sikkerheden under folketingsvalget og den øgede sikkerhedsopgave med Stram Kurs.