Næste udsendelse: 20:20 Mellem os

TV i dag

  • 19:50Kokken og kogekonen - Saltgrøner torsk med GudhjemmedyppeTraditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag Saltgrøner torsk med Gudhjemmedyppe.
  • 20:20Mellem os Tidligere seniorsergent ved Almegårds Kaserne, Ole Andreasen, har fået en anerkendelsespris. Det fortæller han om i Mellem os, hvor vi også får besøg af Morten Rasmussen, der i mange år kæmpede med blandt andet social angst og bipolar lidelse. Frivilligt arbejde og mødet med de rette mennesker betyder, at han i dag er på rette vej.
  • 20:50Kulturkalenderen Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 20:58Vejret i morgen (G)
  • 21:00SådanmarkDe bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Geo
  • 21:30I godt selskab: Haderslev DyrehospitalKom i godt selskab med dyrene og dyrlægerne på Haderslev Dyrehospital, når vært Christina Hoffmann-Møller er med til operationer af de små kæledyr.
  • 22:0022Nyheder
  • 22:09Vejret i morgen (G)
  • 22:10Kulturreportagen - Tranberg som Seebach (G)Der er allerede forhånd solgt mere en 60000 billetter til musicalen om familien Seebach på Fredericia Teater, og en af hovedrollerne spilles af bornholmeren Joakim Lind Tranberg.
  • 22:15Kokken og kogekonen - Saltgrøner torsk med Gudhjemmedyppe (G)Traditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag Saltgrøner torsk med Gudhjemmedyppe.
  • 22:45Kulturkalenderen (G)Vi ser nærmere på ugens kulturelle begivenheder.
  • 22:55Mellem os (G)Tidligere seniorsergent ved Almegårds Kaserne, Ole Andreasen, har fået en anerkendelsespris. Det fortæller han om i Mellem os, hvor vi også får besøg af Morten Rasmussen, der i mange år kæmpede med blandt andet social angst og bipolar lidelse. Frivilligt arbejde og mødet med de rette mennesker betyder, at han i dag er på rette vej.
  • 23:25Sådanmark (G)De bedste historier fra hele Danmark og dagens gæst: Geo
  • 00:0022Nyheder (G)
  • 00:10Kulturreportagen - Tranberg som Seebach (G)Der er allerede forhånd solgt mere en 60000 billetter til musicalen om familien Seebach på Fredericia Teater, og en af hovedrollerne spilles af bornholmeren Joakim Lind Tranberg.
  • 00:15Kokken og kogekonen - Saltgrøner torsk med Gudhjemmedyppe (G)Traditionelle bornholmske opskrifter fortolkes af kogekone Grethe Viborg og moderne kok Mikkel Marchall. I seks madprogrammer sætter vi fokus på gamle bornholmske specialiteter i rammerne på Bornholms Madkulturhus. I dag Saltgrøner torsk med Gudhjemmedyppe.
  • 00:45Mellem os (G)Tidligere seniorsergent ved Almegårds Kaserne, Ole Andreasen, har fået en anerkendelsespris. Det fortæller han om i Mellem os, hvor vi også får besøg af Morten Rasmussen, der i mange år kæmpede med blandt andet social angst og bipolar lidelse. Frivilligt arbejde og mødet med de rette mennesker betyder, at han i dag er på rette vej.
  • 01:15Stafetten Rune Schytte (G)Rune Schytte er fra Norge. Efter to sommerferier på Bornholm var han forelsket i øen. Han flyttede til i 2004 med sin familie. Rune Schytte har sit eget produktionsselskab, og han laver dokumentarfilm.
  • 01:40Månedens foredrag: Thomas Guldbæk, Bornholm på kryds og tværs (G)Bornholm på kryds og tværs.
  • 02:40Mit politiske handicap - Søren Schou (G)Søren Schou, Venste Krisen har kradset i Venstre på Bornholm, og der har internt været tvivl om, hvorvidt Skipper Søren Schou skulle stå ved roret i Venstre. Men Søren Schou overlevede mytteriet, og mener nu selv, at han står stærkere end han gjorde tidligere. Værten for programserien, Søren Bank, er ikke journalist, så der kommer spørgsmål som politikerne aldrig har fået før. Der er altså ikke tale om et helt almindeligt samtaleprogram. I denne muntre serie kan man virkelig få fornemmelsen af personen bag politikeren.
  • 03:15Stafetten - Lars Greve (G)
  • 03:45E65 (G)Vi springer ud på det dybe vand i Ystad Arena, og så ser vi på motorcykler.
  • 04:10Billeddetektiverne (G)Rønnefotografen Bjarne Ilsted Bech viser i seks udsendelser billeder han har taget i sin fotokarriere, der strækker sig helt tilbage til 1953. I denne udsendelse medvirker også Andre Jensen, der fortæller om skibe fra Østbornholms Dampskibsselskab.
  • 04:35Flere sider af Birgithe Kosovic (G)Forfatter Birgithe Kosovic fortæller om sit portræt af Erik Scavenius "Den inderste fare".
  • 05:10Stafetten - Dorte Bugge (G)Dorte Bugge er tilflytter, biolog og hun har slået sig ned i Aakirkeby. Dorte dyrker naturen og ikke mindst en kæmpe have, hvor der eksperimenteres med frø og planter. Interessen dyres også med andre ligesindede på Bornholm og på nettet.

TMB 17: De frivillige klipper 5600 pølseender

Hvert år på Trolling Masters Bornholm er der et stort hold af frivillige fra Tejn IF og Tejn Borgerforeningen, som står for mad og drikke til de mange fiskere.
255 kilo kød og 440 liter kaffe. Det er blandt andet det, som de frivillige på Trolling Masters Bornholm køber ind og tilbereder. De er med hvert år, og sørger for mad og drikke til de mange fiskere.

- I Tejn IF og borgerforeningen står vi sammen om at byde velkommen til Tejn. Der er et stort sammenhold, og folk er rigtig gode til at tilbyde deres hjælp, siger arrangør Mimi Steenberg fra Tejn IF.

Planlægningen af de frivilliges arbejde starter allerede omkring september året før, og omkring februar skal der være styr på det meste. En stor del af planlægning omhandler indkøb af mad, og det er ikke småting, der skal købes og tilberedes.

I løbet af ugen bliver der serveret aftensmad til omkring 900 mennesker, der bliver købt 255 kilo kød til aftensmad. Derudover er der er 2800 pølser og oksekød til 720 burgere. Til alt det skal der også være noget at drikke, og der bliver brygget 440 liter kaffe i løbet af hele ugen.

- Det vi laver mest af, det er at klippe enderne på alle pølserne. Vi kan ikke servere noget med knuder i enderne, så det skal klippes væk, siger arrangør Brita Hansen fra Tejn Borgerforening.

Da Trolling Masters Bornholm startede op for 13 år siden, så var de frivillige også på pletten med pølserne. Det var dog også næsten det eneste, der blev tilbudt, hvor de stod få frivillige i en pølsevogn på havnen. I dag har de fået store telte, hvor der blandt andet bliver serveret brunch til fiskerne om formiddagen. Selvom de frivillige har været med i mange år, så er der altid nye udfordringer.

- I år skulle vi allerede være klar til tirsdag, det har vi ikke de andre år. Derudover var det lidt op ad bakke de første dage, hvor vi havde nogle problemer med vores telte, og måtte finde på nogle alternative løsninger, siger Brita Hansen.

En anden stor begivenhed, som de frivillige arrangerer, er "Bornholms største kagebord", hvor der på lørdag klokken 15 vil blive åbnet op for et kagebord med omkring 60 forskellige slags kager. For de to hovedarrangører betyder det meget, at folk byder ind med deres hjælp.

- Det er en dejlig tanke, at nogle tilbyder at bage en kage, og på den måde bidrage til vores overskud. Det kan godt være, de ikke alle er klar på at tage en vagt nede på havnen, men det vigtigste er, at de gerne vil bidrage på en eller anden måde, siger Brita Hansen.

Sidste år var der et overskud på 130.000 kroner, som går til at hjælpe idrætsforeningerne. I år håber de igen på et overskud over 100.000 kroner.
Alle artikler Alle udsendelser