Næste udsendelse: 23:10 Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)

TV i dag

  • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 23:10Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
  • 23:35Silles Hus - dekorativ brændestabel (G)Indretningsarkitekten er klar med den endelige indretning af det lille badeværelse, men bliver udfordret da hun skal sætte spejlet op. Jesper Corfitzen saver brænde og stabler det dekorativt, men han er også klar med tips om stiklinger, beskæring af figenplanten og når også at montere de rigtige hjul til pallebriksen. Og så er får Sille også resultatet af den store radonmåling.
  • 00:0519.30Nyheder (G)
  • 00:20Travløb i Almindingen - Sæsonfinale - Thors Mindeløb (G)Direkte transmission fra dagens løb på verdens mindste travbane, som ligger midt i Almindingen.
  • 03:55Vild Med Dyr - Igler (G)Det bliver en bloddryppende oplevelse i AQUA i Silkeborg. Anna Louise Tranæs Didriksen skal bides af et sjældent dyr fra den danske natur. Et dyr der den dag i dag stadig bliver brugt til behandling af sår.
  • 04:30Nationalpark Thy (36:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Fra lade til landevej - Mekanik med blød hånd (8:12) (G)Den gamle Ford Taunus begynder mere og mere at ligne den bil, Ole havde i tankerne. I dette afsnit monteres flere større dele på bilen. Det sker ikke altid på den korrekte facon, men så er det godt at Ole har en blød hånd.

Molslinjen lover ikke en T-foil

Molslinjen vender tilbage til Trafikkontaktrådet indenfor halvanden til to uger for at fortælle om, hvorvidt de vil påsætte en T-foil på færgerne eller ej.
- Vi er positive og vi er alle i samme båd. Bornholmere vil gerne have en god færge og det vil vi naturligvis også gerne levere, forsikrede Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen, da han kom ud fra morgenstundens møde i øens Trafikkontaktråd.

På spørgsmålet om, hvornår der så kommer en t-foil på færgerne, lød svaret således:

- Vi har fået en rapport fra Transportministeriet, som indikerer, at der er en effekt på op til 20%, hvis man påsætter en t-foil på færgerne. Det vil vi gerne lige hjem og undersøge nærmere og så vil vi hurtigst muligt vende tilbage, siger Carsten Jensen.

Molslinjens direktør har overfor Trafikkontaktrådet i dag redegjort for, hvorledes rederiet stiller sig overfor Transportministeriets krav om, at Molslinjen skal påsætte en stabiblisator - en såkaldt t-foil - på begge deres hurtigfærger til og fra Bornholm. En t-foil, som skal sikre en sejllads med mindre rystelser og et mindre antal søsyge passagerer.

- Jeg har fuld respekt for, at folk og borgmestereren er utålmodige, men vi har ikke en t-foil liggende i skuffen og det er derfor nogle, som skal produceres først, men - nu skal vi først lige hjem og tale det hele igennem med vores bagland, så vi får truffet den rigtige beslutning på et validt grundlag, siger Carsten Jensen.

I første omgang skal Transportministeriets rapport oversættes til engelsk, således at Molslinjens skibsteknikere kan læse rapporten og dens konklusion.