FM 2018: - Vi har løftet dansk sundhedsvæsen

Statsminister Lars Løkke Rasmussen talte om sundhedsvæsenet i sin partiledertale. Venstres partileder vil efter sommeren lave en samlet sundhedsreform.
Da statsministeren indtog talerstolen på hovedscenen handlede det om sundhedsvæsenet. Her talte han blandt andet om fire kræftplaner, sygersygehuse og patientrettigheder.

Lars Løkke Rasmussen mener, at det danske sundhedsvæsen er blevet løftet.

- Vi er blevet bedre til at sætte mennesket først. Vi har vist viljen til at bruge flere penge. Og det skal vi fortsat gøre. Fordi let og lige adgang til et sundhedsvæsen i topklasse, er den mest afgørende hjørnesten i vores velfærdssamfund, sagde Lars Løkke Ramussen og fortsatte:

- Vi har løftet dansk sundhedsvæsen. Fra at være i den meget, meget tunge ende til nu at være nær toppen i Europa. Meget er blevet bedre, men vi er ikke i mål. Meget kan stadig blive bedre, lyder det.

Desuden havde statsministeren også andet med i sin tale. Ifølge ham, så kan det danske sundhedsvæsen altså blive bedre, og derfor skal der ske noget efter sommeren.

- Derfor vil vi efter sommer lave en samlet sundhedsreform. Det er nu mere end 10 år siden vi lavede den sidste store reform. Nu er tiden kommet til at vi giver vores sundhedsvæsen et yderligere løft og sætte retning for de næste 10 års forbedringer.

- Penge er en del af løsningen. Derfor vil vi til næste år bruge i omegnen af 5,5 mia. kroner mere på sundhedsområdet, end vi gjorde, da der var Folketingsvalg sidst. Men penge gør det ikke alene. Vi skal også gribe det klogt an, og vi skal arbejde sammen, lød det.

Du kan se eller gense hele Lars Løkke Rasmussens partiledertale her på TV 2/Bornholms hjemmeside eller på vores Facebook-side.