Christiansøs kanoner vækkes til live i dag

Kl. 14 vil seks gamle kanoner på Kongens Bastion på Christiansøs sydspids atter vækkes til live. Og det bliver ikke for sidste gang.
Christiansø har i øjeblikket besøg af Humlebæk Havns Kanonérer, som skal uddanne det nyetablerede Christiansø Kanonérlaug. I dag vil de sammen stå et arrangement, hvor der skydes med sortkrudt fra de seks gamle kanoner på Kongens Bastion på Christiansø sydspids.

- Vi har sammen undersøgt mulighederne for at få vakt de gamle kanoner til live og i det hele taget skabe noget fæstningsstemning i de helt rette omgivelser. Nu er vi kommet så langt, at de første skud kan affyres. Det glæder vi os voldsomt til, lyder det fra administrator, Jens Peter Koefoed.

Humlebæk Havns Kanonérer har haft otte mand på Christiansø de seneste dage og udover eventen i dag er målet, at uddanne de første lokale kanonérer i det nyetablerede Christiansø Kanonérlaug. Indtil videre har 10-12 øboere meldt sig under fanerne og det er planen, at Christiansø Kanonérlaug fremover skal salutere ved særlige lejligheder - og på den måde være med til at genskabe noget af den gamle fæstningsstemning.