Saunahus i Svaneke møder forhindringer

Måden man ændrer de bevarende lokalplaner for de bornholmske byer er blevet ændret, og det kan betyde, at man i Svaneke må vente lidt længere på at få et saunahus.
Selvom Nordea-fonden i slutningen af september støttede projektet om et nyt saunahus i Svaneke med næsten en million kroner, så kan projektet blive udskudt en smule. Saunahuset skulle have været på dagsordnen ved sidste møde i Planudvalget, men det kom det ikke, fortæller Lars Randorff Nørgaard, der er tovholder på projektet om et nyt saunahus i Svaneke.

Byggeriet af saunahuset kræver, at der bliver ændret i lokalplanerne. Derfor besluttede man, at det letteste ville være at få saunaen ind under den bevarende lokalplan for Svaneke, da arbejdet på en ny, bevarende lokalplan for byen er i gang. I mellemtiden er det blevet besluttet, at måden man udarbejder bevarende lokalplaner på skal ændres. Derfor går der et par ekstra måneder, før saunahuset kommer på dagsordnen på et udvalgsmøde i Planudvalget. Det fortæller Claus Munk, der er konstitueret centerchef for Center for Erhverv, Byg og Sekretariat.

Det vides ikke, hvornår saunahuset kommer på dagsordnen i udvalget, men Lars Randorff Nørgaard tror stadigvæk på, at saunahuset kan blive klar i 2019.

- Vi vil meget gerne videre, når vi ser de andres saunaer, og vi tror stadigvæk på, at vi kan nå det i 2019, siger Lars Randorff Nørgaard.