Østersøen forbigås i ny aftale om vindmøllepark

Danmarks største havvindmøllepark skal placeres i Nordsøen ud for Lemvig frem for i Østersøen.
Det stod mellem Kriegers Flak i Østersøen eller i Nordsøen ud for Ringkøbings kyst, da Energi- og Klimaudvalget skulle beslutte, hvor Danmarks største havvindmøllepark skulle placeres.

I dag var de klar med deres beslutning - og vinderen blev Nordsøen, nærmere bestemt 20 kilometer ud for Lemvigs kyst. Det fortalte et samlet Klima- og Energiudvalg på et pressemøde i dag.

Parken bliver den første ud af tre i alt, der skal bygges frem mod 2030, og selve byggeprocessen skal nu i udbud, hvorefter vinderen af udbuddet vil afgøre, hvilken havn der skal arbejdes i.

I anlægsfasen skal der bruges omkring 8000 arbejdspladser. Det er planen, at parken skal stå færdig mellem 2024 og 2027.

Etableringen af havvindmølleparkerne sker som en del af en bred aftale mellem regeringen og alle folketingets partier, der blev indgået den 29. juni 2018. Her blev det besluttet at sigte imod, at alle danskeres elforbrug er dækket af vedvarende energi i 2030. Med aftalen blev der afsat i alt 19 milliarder kroner til investeringer i grønne energikilder.