Sol over Gudhjem med kalv og kærnemælk

Til kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem skal kokkene kreére højgastronomi af kalvekød fra såkaldte krydsningskalve.
Kalv og kærnemælk kommer til at spille en rolle ved dette års Sol over Gudhjem.

I årets kokkekonkurrence skal deltagerne lave hovedretter af Dansk Gastro Kalv. Det er kød fra såkaldte krydsningskalve, og dermed returnerer krydsningskalve som en del af konkurrencen. For fire år siden diskede arrangørerne bag Sol over Gudhjem, Mikkel og Mads Marschall, op med en råvarekurv, der indeholdt krydsningskalve.

Nu skal topkokkene Dak Wichangoen (Kiin Kiin), Gabriel Hedlund (Vollmers), Claus Henriksen (Dragsholm Slot) og Anika Madsen (Roxie) kaste sig ud i hovedretter med kalven. Det sker efter stor succes for produktet, hvor krydsningskalve bliver solgt i stor stil i Danmark under navnet Dansk Gastro Kalv.

Men også kærnemælk får en rolle i konkurrencen. I Sol over Gudhjems dessertkonkurrence skal de tre dessertkokke Michael Munk (MeMu), Brian Mark Hansen (Søllerød Kro) og Daniel Kruse (Det Røde Pakhus) kreere lækre desserter. Her skal kokkene skabe søde mesterværker ud af blandt andet snaps, te, chokolade og kærnemælk fra Arla Unika.

Dessertkonkurrence i Sol over Gudhjem bliver afviklet fra kl. 11.00 på Gudhjem Havn. Det er samme dag som Sol over Gudhjem; lørdag den 22. juni.

Vi her på TV 2/Bornholm sender vi Sol over Gudhjem lørdag den 22. fra klokken 14.