Først afgørelse om sauna i Svaneke til september

Der er indløbet to høringssvar til udformningen af et saunabyggeri på Svaneke Havn. Derfor kan der økonomi-, erhvervs- og planudvalgets først tage stilling, når den vender tilbage efter sommerferien.
I september 2018 bevilligede Nordea-fonden 993.438 kroner til byggeri af en sauna på Svaneke Havn. Et byggeri er dog ikke lige rundt om hjørnet.

Den 30. maj udløb høringsperioden for det lokalplansforslag, der skulle bane vejen for den nye sauna. I denne periode indløb to høringssvar. Ingen af de to kunne bakke op om den konkrete udformning. Det fremgår af dagsordenen til økonomi-, erhvervs- og planudvalgets møde i morgen.

Byforeningen Svanekes Venner
- Foreningen kan dog ikke bakke op om den viste udformning i høringsmaterialet med meget store glaspartier, står der skrevet i dagsordenen.

Ejer af Klippegade 1, Svaneke, Karsten W. Kjølby
- Konkret peges på reduceret højde, reduceret areal samt krav om sadeltag frem for at tillade ensidig hældning, står der skrevet i dagsordenen.

De to høringsvar betyder, at økonomi-, erhvervs- og planudvalgets tidligst kan tage stilling til en ny lokalplan i september, da de efter mødet i morgen går på sommerferie.