Sommer, sol og spirituskontrol

Sommermånederne er højsæson for sociale arrangementer og for spirituskørsel. Derfor sætter politiet ind med spirituskontroller startende fra i dag.
Sankt Hans aften, havefester og grillaftener. Sommermånederne er højsæson for en række sociale arrangementer og desværre også for spirituskørsel.

- Derfor sætter vi ind med spirituskontroller hen over juni og juli måned, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Fra i dag vil politiet sætte fokus på spirituskontroller, som vil variere fra politikreds til politikreds alt afhængig af de forskellige arrangementer, som koncerter, byfester og MC-træf. Politiet vil også udføre kontroller på søndage, hvor man stadig kan være påvirket efter indtagelse af spiritus efter festen aftenen forinden.

- Spirituskørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores kontroller er at få spiritusbilisterne stoppet, før de skader sig selv eller andre, siger Christian Berthelsen, politiassistent i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Der er spirituspåvirkede trafikanter involveret i hver femte dødsulykke og der er cirka 10 gange højere risiko for at komme alvorligt til skade som bilist, hvis man er spirituspåvirket i let grad, og risikoen stiger eksplosivt med stigende promille.

Christian Berthelsen anbefaler en række ting, som man kan gøre, hvis man vil forhindre spirituskørsel:

• Fortæl ham eller hende, at du har det skidt med, at han/hun kører
• Forsøg at tale ham/hende fra at køre og tag evt. bilnøglerne
• Allier dig med andre, så I er flere, der kan støtte hinanden
• Ring efter en taxa og lån evt. ham/hende penge til taxaen
• Tilbyd en overnatning
• Giv et lift, hvis du ikke selv har drukket
• Hvis han/hun alligevel kører, så kontakt politiet på tlf. 114