Hundredevis vandrer langs kysten til Nexø

Det er andendagen for Bornholm Rundt Marchen. Nu går turen fra Allinge til Nexø for de 415 mænd, kvinder og børn. En rute på 45 kilometer.
Der er de festglade, øldrikkende, hele-natten-festende vandringsmænd. Der er de sindige enspændere, som søger roen og går i seng klokken 17.30. Og så er der alle dem der imellem.

Bornholm Rundt Marchen er for alle og enhver. Vandringsfolk i forskellige aldre og med forskellig baggrund. Alle sammen har de dog minimum én ting til fælles, nemlig at de i går tilbagelagde 30 kilometer over sand, jord, asfalt og klipper.

I dag stod de så op for at gentage gårdagens strabadser. Skoene blev snøret og næsen vendt syd mod Nexø klokken 5.00 i morges for de første af vandrende - resten dryssede af sted efterhånden. Starten gik ved Bornholms Idræts & Kulturcenter, det mange kender som Nordlandshallen i Allinge. Herfra går hele flokken ned langs kysten, forbi Tejn, Gudhjem, Svaneke og til Nexø Skole hvor dagens etape slutter omkring klokken 17-18.00.

Bornholm Rundt Marchen har eksisteret siden 1976, og det er således 43. gang, de flere hundrede mennesker trasker af sted på denne strækning. I år kan de så forvente sig en smule våd dag to, dag vejrudsigten lover en regn hen ad eftermiddagen. Ruten flader lidt mere ud end på førstedagen. Dog skal alle de vandrende folk stadig gennem både sand og over klipper.

Se dagens tur i videoen øverst i artiklen.

Vi sender i øvrigt live ude fra ruten både klokken 10 og klokken 17.05 på TV 2/Bornholm og på Facebook.