Der er igen styr på læk af kloakvand i Polen

Det læk af urenset kloakvand der siden tirsdag har fosset ud i den polske flod Wisla, skulle der nu være styr på.
Klokken 04 mandag morgen begyndte den bristede kloakledningen i Polen igen at transportere affald til et rensningsanlæg på den vestlige bred af Wisla-floden, det skriver det polske tidsskrift, Gazeta Wyborcza.

Torsdag i sidste uge lød det, at spildevandet ville ramme Østersøen her i weekenden, men at det i følge en dansk professor dog ikke ville have konsekvenser for Danmark.

- På dét tidspunkt, hvor det kommer til Danmark, vil det være blandet så meget op, at det ikke får en betydning, siger professor Jacob Carstensen til TV 2.

Og nu er der altså ikke længere noget at frygte.

Det var chefen for personalet hos statsministeren, Michał Dworczyk, der tidligere i dag meddelte, at den rørledning der er installeret på den midlertidige Pontoon Bridge som skal transportere spildevandet til et rensningsanlæg, nu er oppe at køre.

Der meldes også ud at det midlertidige rør vil nå 60 procent af sin kapacitet ved udgangen af dagen i dag.

På onsdag forventes det at rørledningen igen vil transportere 100 procent af kloakvandet, det skriver det polske tidsskrift, Gazeta Wyborcza.

De midlertidige installationer har en levetid på to til tre måneder, hvilket giver de polske myndighederne tilstrækkelig tid til at løse problemet.