Marinehjemmeværn hjælper nødstedt trollingfisker

En nødstedt trollingfisker ved Møn fik fredag aften hjælp fra den bornholmske hjemmeværnsbåd Hjortø.

Det bornholmske marinehjemmeværnsfartøj Hjortø kom Store Bededags aften en nødstedt trollingfisker til hjælp sydøst for Møn. Hjortø var på vej tilbage til Bornholm fra Nyborg, da besætningen kørte meddelelse om den nødstedte båd via Lyngby Radio.

- Det drejer sig om en trollingbåd, der har været ude med en anden trollingbåd og fiske laks, og som ikke er kommet med tilbage i Klintholm Havn på Møn. Makkeren har slået alarm. Den savnede trollingfisker har ikke givet lyd fra sig siden kl. 19.30, og han er sidst set 12 sømil øst for Møn, fremgår det af beskrivelsen på Marinehjemmeværnets hjemmeside.

Et opkald til den nødstedte sejler bekræfter, at han har problemer.

- Motor og strøm er er gået, og han ligger og holder sig fast til en bøje i mørket. Han ved ikke hvor han er, og den position, han gætter på, passer ikke, for der ligger ingen bøjer, siger Lars Schwaner, der var fartøjsfører under aktionen.

Fiskeren kan dog se Møn Fyr mod vest, så besætningen på Hjortø sætter kursen i den retning. Efter nogen tid meddeler fiskeren, at han kan se Hjortøs lanterne, og derefter får man lyst sig ind på den nødstedte trollingfisker.

Derefter hjælper marinehjemmeværnsfolkene med at få etableret et slæb mellem havaristen og hans makker, der er nået frem til stedet også, og som derefter trækker sin kammerat tilbage til Klintholm Havn.