Næste udsendelse: 23:10 Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)

TV i dag

  • 22:15Sprogblomster (G)Gæt med om bornholmske ord. Se med, når Joakim Lind Tranberg endnu en gang forsøger at holde panelet i kort snor.
  • 23:10Grøn, Grønnere, Bornholm - Kan jeg egentlig gøre noget? (G)Det er let at blive fuldstændig rundtosset, hvis man begynder at lytte til alle de råd og formaninger, der efterhånden suser om ørene på os for at gøre os mere klimavenlige. For hvad er egentlig op og ned i det hele? Kan det passe at de røde bøffer er meget værre end benzinbilen, og når vi nu bor på Bright Green Island, har politikerne så ikke allerede løst det meste af problemet? Dét og meget mere bliver vi klogere på i selskab med to bornholmske test-familier og en ekspert i programserien Grøn, Grønnere, Bornholm.
  • 23:35Silles Hus - dekorativ brændestabel (G)Indretningsarkitekten er klar med den endelige indretning af det lille badeværelse, men bliver udfordret da hun skal sætte spejlet op. Jesper Corfitzen saver brænde og stabler det dekorativt, men han er også klar med tips om stiklinger, beskæring af figenplanten og når også at montere de rigtige hjul til pallebriksen. Og så er får Sille også resultatet af den store radonmåling.
  • 00:0519.30Nyheder (G)
  • 00:20Travløb i Almindingen - Sæsonfinale - Thors Mindeløb (G)Direkte transmission fra dagens løb på verdens mindste travbane, som ligger midt i Almindingen.
  • 03:55Vild Med Dyr - Igler (G)Det bliver en bloddryppende oplevelse i AQUA i Silkeborg. Anna Louise Tranæs Didriksen skal bides af et sjældent dyr fra den danske natur. Et dyr der den dag i dag stadig bliver brugt til behandling af sår.
  • 04:30Nationalpark Thy (36:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
  • 05:00Fra lade til landevej - Mekanik med blød hånd (8:12) (G)Den gamle Ford Taunus begynder mere og mere at ligne den bil, Ole havde i tankerne. I dette afsnit monteres flere større dele på bilen. Det sker ikke altid på den korrekte facon, men så er det godt at Ole har en blød hånd.

Færgerapport kostede 1,2 millioner kroner

Det 12 sider lange litteraturstudie, som FORCE Technology har udarbejdet til Transportministeriet, har kostet staten 1,2 millioner kroner.
1.252.600 kroner.

Sådan lyder regningen til Transport- og boligministeriet.

For de penge har ministeriet fået det litteraturstudie på 12 sider, der beskriver hvor stor en effekt en t-foil vil have på antallet af søsyge passagerer ombord på Bornholmslinjens hurtigfærger i Østersøen.

Det viser en aktindsigt, hvor det også fremgår, at ministeriet har betalt i alt ni fakturaer for det udførte arbejde. Den mindste regning fra FORCE Technology er på 25.793,05,- mens den største er på 293.679,69,-

Rapporten skulle blandt andet kaste lys over, om en såkaldt t-foil kunne sikre, at færre passagerer blev søsyge.

Planen var at lave fysiske målinger ombord på Bornholmslinjens hurtigfærger på ruten Rønne-Ystad, men det lykkedes ikke FORCE Technology at lave målingerne, da man ikke kunne blive enige med Bornholmslinjen om, hvordan målingerne skulle foretages.

I stedet blev der foretaget et såkaldt litteraturstudie, hvor FORCE Technology beskrev den eksisterende viden på området. Dog uden at kunne komme med en sikker vurdering af, om en t-foil vil forbedre passagerernes oplevelse mærkbart.