Næste udsendelse: 23:05 Nationalpark Thy (36:52) (G)

TV i dag

 • 00:0019.30Nyheder og Kulturuge (G)
 • 22:40Mellem os - ugens udvalgte (G)
 • 23:05Nationalpark Thy (36:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 23:35Kofoeds Naturperler - Pyritsøen (G)De største naturattraktioner kender vi, men der findes mange mindre og næsten ukendte naturperler på Bornholm. Følg med når Naturvejleder Jens Kofoed viser rundt ved Pyritsøen mellem Rønne og Hasle og opdag nye afstikkere og skønne steder.
 • 00:15Næste uges tv (G)
 • 00:20Sportsaften (G)Sportsaften er på Sjælland, til håndbold-premieren i Kvalifikationsrækken for herrer, mellem Virum-Sorgenfri og Viking. Desuden reportage fra fodboldkampen i Københavnsserien, mellem RIK og KB.
 • 00:40Mellem os - ugens udvalgte (G)
 • 01:05Nationalpark Thy (36:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 01:35Krimimesse 2015 - Pernille Boelskov (G)Blod, mord og spænding var på dagsordenen under Krimimessen i Fængslet i Horsens. Værter og journalister fra syv TV 2-regionalstationer interviewede forfattere og markante personligheder med særlig tilknytning til stationens sendeområde.
 • 01:55Bornholm knokler - Autolakerer (G)Der bliver slebet, malet og lakeret i denne udgave i Bornholm Knokler, hvor vi er på besøg i Lakcenteret i Rønne. Her har en Toyota Aygo fået en lille skade, og skærmen skal omlakeres. En ikke helt nem opgave når maling og lak elsker at løbe.
 • 02:35Månedens foredrag - Finn Ole Nielsen (G)Finn Ole Nielsen, chefarkæolog ved Bornholms Museum, fortæller om årets gang i den arkæologiske afdeling.
 • 03:30Guld fra Gemmerne (G)Guld fra Gemmerne besøger museer i hele Danmark. Denne gang besøger vi Skagen, Maribo, Kolding, Egeskov, Rønne, Holbæk og Viborg.
 • 04:00Vild med dyr - Gepardunger (G)Geparderne i Ree Park har fået unger, og de bliver fulgt tæt de første uger af deres liv. Anna Louise Tranæs Didriksen skal lære at holde en gepardkilling korrekt, så dyrlægen kan foretage det daglige sundhedstjek.
 • 04:30Nationalpark Thy (11:52) (G)Naturprogram fra Nationalpark Thy
 • 05:00Stafetten - Sue Trolle (G)Sue Trolle er oprindeligt fra Tanzania. Hun kom til Bornholm i 1972 med sin kæreste, biolog Lars Trolle, som hun senere giftede sig med. Sue trolle interesserer sig for planter, og hun sælger blandt andet krydderurter og lægeurter på Svaneke Torv.

Musikfestival i Østermarie Kirke uden vold

Et af de stykker, der i aften bliver opført som start på Bornholms Musikfestival, gav under premieren i 1902 anledning til slagsmål blandt publikum.
Ved Bornholms Musikfestivals første koncert i år i aften i Østermarie Kirke spiller seks unge musikere sammen i en strygesekstet. Som man kan læse mere om nedenfor, har det ene af de stykker, der bliver opført, en helt speciel historie

Musikerne er Kirstine Schneider og Kern Westerberg, violin, Marthe Husum, og Daniel Eklund, bratsch samt Amalie Stalheim og Jonathan Swensen, cello, og de har de sidste par år markeret sig meget fint, bl.a. i en fint sammenspillet sekstet.

De er alle uddannet i Skandinavien, har modtaget fine priser og har et forrygende CV. De har fundet hinanden gennem en lang række venskaber, personlige såvel som musikalske, og det giver dem et godt udgangspunkt for at spille sammen på et højt niveau, skriver arrangør Steffen Hyldig i sin foromtale af aftenens koncert.

Sekstetten indleder koncerten med "Verklärte Nacht", komponeret af den kun 25-årige Arnold Schönberg i 1899. Værket var kontroversielt, så det blev først opført tre år efter tilblivelsen. Her gav det ifølge komponisten anledning til slåskampe mellem publikum. Det skal man dog næppe forvente sker i aften i Østermarie Kirke, idet de musikalske stamgæster, der deltager i musikfestivalen som regel opfører sig eksemplarisk, forlyder det ifølge lokale kilder.

Hvis man finder Schönberg for udfordrende, kan man til gengæld efter pausen nyde Johannes Brahms Sekstet nr. 2.